Friptura de miel

de Ghinnni in Oaie, 12 Apr 2010 | 2726 vizualizari

 

Nu-s o fana a carnii de miel, dar de cand sunt cuzinera ma trec fiorii marilor incercari...

 

INGREDIENTE

  • - 1 pulpa miel;
  • - 2 lingurite rozmarin;
  • - 2 lingurite chimen;
  • - 2 lingurite piper negru macinat;
  • - foi de dafin;
  • - sare, apa,
  • 100 ml otet;
  • - 9 catei de usturoi;
  • - ulei;
  • - 250 ml vin.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:



  • Sunt doua etape:

    1. Punem carnea de miel la marinat (la rece):

    - spalam bine carnea de pui, taiem ce consideram ca este gras sau nu ne place...

    - luam bucatile de carne...le ungem cu ulei pe toate partile...apoi le condimentam cu sare, piper, rozmarin si chiman...

    - punem carnea la marinat (pentru minim 24 de ore) intr-o solutie din 4 parti apa si o parte otet...adaugam si foile de dafin...



    2. A doua zi luam carnea de la rece si o pregatim pentru friptura:

    - facem mujdei concentrat de usturoi: pisam usturoiul...punem o lingurita cu sare de bucatarie si putin ulei si amestecam..apoi mai adaugam putin ulei si iar amestecam...repetam actiunea pana cand mujdeiul devine pasta...

    ...luam carnea ... o ungem cu putin ulei... deasupra punem mujdeiul...adaugam vinul si o cana cu apa (250 ml)...

    ...preincazim cuptorul cateva minute...

    ...punem friptura in cuptor acoperita fiind cu folie de aluminiu si o lasam 60 de minute...verificam din cand in cand ...cu doar 5 minute inainte de a fi gata, friptura se descopera, pentru a prinde acea frumoasa crusta aurie...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MVMih 1

08.04.2011, 13:12

Bun bun...hai k ii vine vreamea mielutului

kukibella 1

08.04.2011, 13:28

La multi ani!!!

COSTEO 1

08.04.2013, 18:05

Dupa post se lasa cu miel.Buuuuuuuunnnnnnnnnnn!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu vin