Friptura de miel

de Panacris in Oaie, 9 Apr 2018 | 5980 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria "Bunatati de Paste" ;) O bunătate de friptură! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Șira spinării tăiată în 2 bucăți,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline 500 ml,
  • vin alb demisec 2000 ml,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • usturoi 5-6 căței,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • rozmarin,
  • sare aromată a la Panacris,
  • portocale 5 bucăți,
  • Pentru fript:
  • slănină afumată cca. 50 g,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.

După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așază într-o tavă termorezistentă. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade C, cca. 180 de minute.

Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

dantes 1

13.04.2018, 09:58

Buna!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 19:19

combinatie interesanta

Panacris 1

16.04.2018, 08:42

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu ceapa si usturoi verde