Friptura de miel

de Panacris in Oaie, 9 Apr 2018 | 3447 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria "Bunatati de Paste" ;) O bunătate de friptură! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Șira spinării tăiată în 2 bucăți,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline 500 ml,
  • vin alb demisec 2000 ml,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • usturoi 5-6 căței,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • rozmarin,
  • sare aromată a la Panacris,
  • portocale 5 bucăți,
  • Pentru fript:
  • slănină afumată cca. 50 g,
  • usturoi 1 căpățână,
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.


După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așază într-o tavă termorezistentă. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade C, cca. 180 de minute.


Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde ;)


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

13.04.2018, 09:58

Buna!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 19:19

combinatie interesanta

Panacris 1

16.04.2018, 08:42

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie in vin rosu