Stufat de miel

de AlexTeacher in Oaie, 4 Apr 2018 | 8359 vizualizari

 

 Se face atat de simplu, este fraged si aromat! Garantat cel mai bun stufat de miel!

 

INGREDIENTE

  • 700 g pulpa de miel
  • 10 frunze menta
  • 1 lime
  • 1 lingurita curcuma
  • ½ lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 6 fire ceapa verde
  • 6 fire usturoi verde
  • 100 ml vin rose
  • 50 ml ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • 3 foi de dafin
  • ½ lingurita piper cu lamaie
  • 800 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel:

Taie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste carnea pe toate partile pana prinde culoare. Adauga apoi ceapa si usturoiul verde. Lasa putin pe foc pana se inmoaie. Adauga sare dupa gust, curcuma, coriandru, cimbru, amestec de piper cu lamaie, chimion si foi de dafin. Amesteca bine condimentele si adauga sucul de la jumatate de lime. Stinge apoi cu vinul rose si lasa pe foc sa scada. Adauga menta tocata marunt si apoi pcana de apa calduta. Da focul mai mic, pune capacul si lasa sa fiarba pana carnea este bine facuta. Intre timp adauga treptat cate o cana de apa calda atunci cand scade prea mult lichidul din oala.

Cand stufatul este gata, adauga sucul de la cealalta jumatate de lime, menta verde si patrunjel proaspat tocat. Stropeste cu putin ulei de masline si serveste alaturi de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

madi_marin 1

04.04.2018, 18:58

cat de bun e! ne place mult de tot!

elucubratiiculinare 1

12.04.2018, 08:55

abia astept sa fac si eu

dantes 1

12.04.2018, 16:32

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei