Friptura de miel la cuptor

de Gicuta69 in Oaie, 2 Apr 2015 | 4346 vizualizari

 

Aceasta friptura am pregatit-o anul trecut de Pasti. Este o friptura delicioasa si foarte frageda.

 

INGREDIENTE

  • - 2 pulpe de miel mici sau una mai mare
  • -2 capatani de usturoi
  • -300 ml vin alb
  • -sare si piper
  • -50 ml ulei de masline
  • -slaninuta afumata
  • -2 linguri de mustar
  • - boia de ardei iute -
  • 2 frunze de dafin
  • -cimbru
  • -busuioc.
  • -200 ml supa de legume sau apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din vin, supa de legume, uleiul de masline, mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia, sare, piper, cimbru, busuioc si frunze de dafin.


Se preincalzeste cuptorul, se baga tava in cuptor unde va sta 3 ore la foc mic. Din cand in cand se stropeste friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie se mai adauga vin sau apa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

iri_iri 1

03.04.2015, 11:15

Bya Ralu 1

03.04.2015, 15:18

noiinbucatarie 1

10.04.2017, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel aromata la cuptor