Friptura de miel cu miere

de Sidy in Oaie, 17 Mai 2010 | 2911 vizualizari

 

Pentru ca folosesc destul de des mierea in preparatele mele , am incercat sa o folosesc si la carnea de miel. Pina acum nu am folosit-o la miel si va spun sincer ca imi pare rau....i-a dat o savoare deosebita fripturii....

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel( 1-2 kg)
  • 5-6 linguri miere
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lingurite mustar
  • 600 g cartofi
  • 150 g morcovi pitici
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta de casa
  • usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • mustar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu miere:

Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de hartie absorbante.

Usturoiul vechi se curata si se trece prin presa.

Se face un amestec din miere, mustar, condimente si 2-3 linguri ulei, la care adaugam usturoiul maruntit, amestecam bine si cu acest amestec ungem bine bucatile de carne pe care le vom pune intr-un vas roman ( care a stat macar 20 minute in apa).Daca nu aveti vas roman , se poate pune intr-o tava.

In vasul roman uns cu putin ulei , asezam bucatile de carne , apoi vinul si usturoiul verde taiat marunt.

Cuptorul a fost finainte bine incalzit la 180 grade.Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora.

Intre timp curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii dam la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba de 1/2. Adaugam si morcovii mici si lasam sa dea cateva clocote.

Rasturman apoi apa de pe ei si ii punem in vasul roman, peste friptura pe care o intoarcem si o mai udam cu sosul din vas.

Dam din nou la cuptor pina sunt bine rumenite toate.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

lia maria 1

17.05.2010, 10:02

fin cu 5 furculite, ti-am admirat reteta si pe gustos...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel