Friptură de miel cu rozmarin și couscous

de elucubratiiculinare in Oaie, 5 Mai 2012 | 1909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de miel,
  • 200 g couscous,
  • 3-4 fire de rozmarin,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 5 căței de usturoi,
  • 2 căni vin roșu,
  • 1 cană apă,
  • sare,piper,
  • o lingură unt,
  • o lingură bulion,
  • o lămâie,
  • salată verde.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de miel cu rozmarin și couscous:

Carnea se condimentează cu sare și piper, după care se pune într-o tavă împreună cu firele de rozmarin și usturoiul zdrobit ușor cu lama unui cuțit.

Se toarnă vinul și apa și se stropește cu ulei.

Se acoperă tava (cu un capac sau folie de aluminiu) și se dă la cuptor pentru 1 oră după care se înlătură capacul sau folia.

Se întorc pulpele și se dau din nou la cuptor să se mai rumenească pentru încă o oră.

Peste couscous turnăm apă fierbinte, respectând instrucținile de pe ambalaj.

Când couscous-ul s-a umflat adăugăm o lingură unt și condimentăm cu sare și piper.

Când friptura este gata se scoate pe un platou și se porționează.

Sosul din tavă se strecoară într-o crăticioară și se pune pe foc.

În sos adăugăm bulionul, o cană apă și amestecăm bine.

Se lasă să dea câteva clocote.

Aranjăm salata verde pe farfurie, couscous-ul și friptura.

Turnăm sos peste friptură și couscous.

Salata verde se stropește cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de miel cu rozmarin și couscous" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sidy 1

06.05.2012, 07:58

Minunat !!! Si eu tot miel am pentru azi

mamaieelena 1

06.05.2012, 21:03

un deliciu

Alinutza80 1

06.05.2012, 21:24

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere