Friptură de miel cu rozmarin și couscous

de elucubratiiculinare in Oaie, 5 Mai 2012 | 2024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de miel,
  • 200 g couscous,
  • 3-4 fire de rozmarin,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 5 căței de usturoi,
  • 2 căni vin roșu,
  • 1 cană apă,
  • sare,piper,
  • o lingură unt,
  • o lingură bulion,
  • o lămâie,
  • salată verde.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de miel cu rozmarin și couscous:

Carnea se condimentează cu sare și piper, după care se pune într-o tavă împreună cu firele de rozmarin și usturoiul zdrobit ușor cu lama unui cuțit.

Se toarnă vinul și apa și se stropește cu ulei.

Se acoperă tava (cu un capac sau folie de aluminiu) și se dă la cuptor pentru 1 oră după care se înlătură capacul sau folia.

Se întorc pulpele și se dau din nou la cuptor să se mai rumenească pentru încă o oră.

Peste couscous turnăm apă fierbinte, respectând instrucținile de pe ambalaj.

Când couscous-ul s-a umflat adăugăm o lingură unt și condimentăm cu sare și piper.

Când friptura este gata se scoate pe un platou și se porționează.

Sosul din tavă se strecoară într-o crăticioară și se pune pe foc.

În sos adăugăm bulionul, o cană apă și amestecăm bine.

Se lasă să dea câteva clocote.

Aranjăm salata verde pe farfurie, couscous-ul și friptura.

Turnăm sos peste friptură și couscous.

Salata verde se stropește cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de miel cu rozmarin și couscous" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sidy 1

06.05.2012, 07:58

Minunat !!! Si eu tot miel am pentru azi

mamaieelena 1

06.05.2012, 21:03

un deliciu

Alinutza80 1

06.05.2012, 21:24

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel in vas roman