Friptura de miel cu rucola

de IoanaV in Oaie, 2 Mai 2021 | 451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne miel sau oaie
  • 2 lamai
  • 4 linguri sare
  • 1/2 lingurita praf cimbru
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita marar
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf fenicul
  • 100 ml ulei
  • 100 gr rucola
  • 7-10 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu rucola:

Se spala carnea de miel.


Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa si amestecam marinada.


Adaugam carnea de miel in marinada si o lasam minim 4 ore la macerat. Daca marinada nu acopera carnea o putem intoarce la fiecare ora sau mai adaugam apa cu sare in vas.


Separat se face o pasta la blender din rucola, cateii de usturoi, 1 lamaie stoarsa si 100 ml ulei. Daca pasta pare prea groasa putem adauga o cana de apa.


Scoatem carnea din marinada, o spalam bine cu apa, o asezam intr-o tava cu capac si o ungem bine cu pasta cu rucola. Ce ramane din pasta o punem deasupra pe friptura. Punem capac la tava si o dam la cuptorul incins la 170C o ora. Apoi o mai lasam 1,5 ore la foc mic.


Friptura este foarte frageda si nu se simte gustul de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu rucola" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ksenya 1

05.05.2021, 11:34

Arata bine!

Rocsi 1

07.05.2021, 20:44

Arata bine!

Rahela Velicu 1

11.05.2021, 16:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel facut de bunicute