Friptura de miel la tava

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 22207 vizualizari

 

Reteta de friptura de miel la tava o preparam de Pasti, astfel ca pe masa pregatita pentru Sfintele Sarbatori Pascale nu lipseste mielul pregatit la cuptor cu garnitura de salata verde

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • usturoi verde
  • piper
  • sare
  • rozmarin
  • vin rosu sau alb
  • ulei
  • Pentru marinata:
  • 2 foi de dafin
  • usturoi vechi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • vin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la  la cuptor este delicioasa.

Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si otet (sau lamiie). Se pune la marinat 24 de ore!

Se scoate, se scurge bine, se aseaza in tava, se pun condimentele (sare, piper, rozmarin, usturoi verde taiat marunt) se unge pulpa cu ulei si se stropeste cu vin (un pahar mare).

Se baga friptura de miel in cuptorul incins, iar pe parcurs se mai stropeste cu vin din cind in cind si cu sos din tava.

E gata cind pulpa e rumenita si cind furculita patrunde usor in carne!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel