Miel umplut

de diaconta in Oaie, 15 Apr 2012 | 8464 vizualizari

 

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste.Face parte din tradiţie,tradiţii pe care ma bucur că reuşim să le păstrăm.Cred că este preparatul care încununează orice masa cu ocazia Sarbătorilor Pascale.Pentru cei care nu agreează carnea de miel,pot alege varianta drobului.Noi am facut şi drob pentru că umplutura a fost prea multă.Nici eu nu manânc carnea de miel în altă variantă,dar îmi place umplutura pregătită astfel.Merge foarte bine acompaniată de un sos de hrean,ardei iuţi muraţi ori ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • Un sfert de miel,partea din faţa,cea cu coastele –cam2,5 kgam avut eu
  • Maruntaie de miel,ficat,rinichi,plamân,inima
  • Un muschiulet de porc am pus eu,puteti sa puneti carne de miel
  • 200 gr pâine uscata
  • 6 oua fierte
  • 7 oua crude
  • Lapte pentru înmuiat pâinea
  • 2 linguri pesmet
  • Sare,piper,boia de ardei
  • Ulei
  • patrunjel verde 2 legaturi
  • ceapa verde 2 legaturi
  • marar verde
  • usturoi verde 3 fire
  • trei crengute de rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel umplut:

Eu am avut un miel foarte micut,abia daca avea gust de miel carnea.


Mielul se spala,se curata de eventualele firisoare de blana.Pe langa picior,se face o despartitura,un „buzunar”,desfacand cu griga pielea de catre coaste.Daca totusi se rupe,puteti sa-l coaseti cu ata,nu este nici o problema.


Daca nu va place gustul carnii de miel,puteti sa-l opariti in apa cu putin otet,daca nu e suficient sa-l tineti in apa cu putin otet inainte de a-l pregati.


Maruntaiele se fierb si se taie marunt.


Ceapa,patrunjelul si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei.La final adaugam putina boia de ardei.


Se fierb si cele 6 oua.


Painea uscata se pune la inmuiat in lapte.Apoi o stoarcem si o punem peste maruntaie.La fel si verdeata,apoi mararul tocat marunt.Ouale fierte le taiem si le punem in umplutura.


Cele 7 oua le batem impreuna cu sare si piper si cele 2 linguri de pesmet,le punem peste celelalte ingrediente.Amestecam totul,gustam si mai condimentam daca este cazul.E bine sa fie ceva mai condimentata umplutura.


Nu ezitati sa puneti paine in umplutura,ea este cea care va tine compozitia legata si nu numarul mare de oua asa cum se crede.


Carne de miel o saram si inauntrul buzunarului facut si in exterior.Apoi punem umplutura inauntru.Nu trebuie sa fie exagerat de plin,pentru ca altfel riscati sa crape in timp ce se coace.Veti vedea ca se „cam umfla’n pene” dumnealui.Coaseti frumos deschizatura pe unde ati introdus umplutura.Puneti deasupra putin ulei si boia de ardei.


Intr-o tava puneti ulei,putina apa cu sare sau vegeta si puneti totul la cuptor.Stropiti din cand in cand mielul cu lichidul din tava.Mai completati daca este nevoie.


Va sta la cuptor cam o ora si jumatate .Cu cat este mai mare cu atat timpul de coacere va fi mai indelungat.


Verificati carnea de langa picior daca este facuta.Nu intepati partea cu umplutura,altfel va crapa si nu cred ca doriti asta.


Se scoate din tava pe un platou si se lasa sa se raceasca.


Se taie abia dupa ce s-a racit complet.


Din aceeasi umplutura am pus intr-o „batista”(pielita aceea de pe intestine) si am facut un drob.



Paşte Fericit !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

diaconta 1

17.04.2012, 13:06

Deyu
Diana

DinDragostePentruGatit 1

22.04.2012, 13:44

Vai, mamiii!!!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Pastramă de oaie la rotisor