Friptura de mistret la cuptor

de marcela1979 in Porc, 19 Ian 2011 | 34155 vizualizari

 

Am primit carne de mistret de la o colega si am preparat o .Ce buna a fost...

 

INGREDIENTE

  • Pentru bait:
  • 300 ml apa
  • 200 ml vin rosu
  • 5 linguri otet de vin
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • 5 boabe de piper negru
  • 20 gr sare
  • pentru friptura:
  • carne de mistret cam 1 kg si un pic am avut cotlet
  • ulei
  • cimbru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de mistret la cuptor:

Se face baitul cu 3 zile inainte astfel: se curata si se taie zarzavatul feliute si se pune la fiert in apa ,se adauga usturoiul curatat si intreg si restul de mirodenii.Dupa ce a fiert cateva clocote se adauga vinul,otetul si sarea si se mai lasa sa dea cateva clocote.Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.Intr-un vas smaltuit se pune carnea de mistret si se toarna baitul pe ea pana o acopera si se lasa la marinat minim 24 de ore cel mai indicat este 2-3 zile ,la frigider,intorcandu-se din cand in cand.

Dupa perioada de marinare se scoate din bait se taie bucati ,se aseaza intr-o tava de yena unsa cu putin ulei,se mai condimenteaza cu cimbru macinat si se toarna marinata cu tot cu zarzavat peste carne si se da la cuptor la foc mediu.se lasa sa se prajeasca ,stropindu-se din cand in cand cu sosul din tava.se lasa cam 2 ore jumate .

 

RETETA IN IMAGINI

Friptura de mistret la cuptor-0
Friptura de mistret la cuptor-1
Friptura de mistret la cuptor-2

COMENTARII (10)

Cris2711

Cris2711 1

19.01.2011, 18:02

mirela0911

mirela0911 1

19.01.2011, 20:57

cred ca e buna

MIUTA

MIUTA 1

20.01.2011, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!