Friptura de mistret la cuptor

de marcela1979 in Porc, 19 Ian 2011 | 35175 vizualizari

 

Am primit carne de mistret de la o colega si am preparat o .Ce buna a fost...

 

INGREDIENTE

  • Pentru bait:
  • 300 ml apa
  • 200 ml vin rosu
  • 5 linguri otet de vin
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • 5 boabe de piper negru
  • 20 gr sare
  • pentru friptura:
  • carne de mistret cam 1 kg si un pic am avut cotlet
  • ulei
  • cimbru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de mistret la cuptor:

Se face baitul cu 3 zile inainte astfel: se curata si se taie zarzavatul feliute si se pune la fiert in apa ,se adauga usturoiul curatat si intreg si restul de mirodenii.Dupa ce a fiert cateva clocote se adauga vinul,otetul si sarea si se mai lasa sa dea cateva clocote.Zarzavatul nu trebuie sa fie fiert.Intr-un vas smaltuit se pune carnea de mistret si se toarna baitul pe ea pana o acopera si se lasa la marinat minim 24 de ore cel mai indicat este 2-3 zile ,la frigider,intorcandu-se din cand in cand.


Dupa perioada de marinare se scoate din bait se taie bucati ,se aseaza intr-o tava de yena unsa cu putin ulei,se mai condimenteaza cu cimbru macinat si se toarna marinata cu tot cu zarzavat peste carne si se da la cuptor la foc mediu.se lasa sa se prajeasca ,stropindu-se din cand in cand cu sosul din tava.se lasa cam 2 ore jumate .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de mistret la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Cris2711 1

19.01.2011, 18:02

mirela0911 1

19.01.2011, 20:57

cred ca e buna

MIUTA 1

20.01.2011, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Porc cu vin si usturoi la tigaie