Friptura de porc cu caise

de Catalina L in Porc, 7 Aug 2015 | 4199 vizualizari

 

Din nou o reteta cu caise........ cu carne de data aceasta

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc - 700 g (cumparata de la macelar)
  • 1 catel de usturoi
  • ceapa verde
  • 6 caise
  • roșii cherry
  • 1 morcov
  • 20 cl de vin alb
  • 15-20 cl de apă clocotită
  • unt de usturoi (mixati 40 gr de unt, 2 catei de ustroi ,1/2 legatura de patrunjel)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru, dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu caise:

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet.

Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza

O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de usturoi.

Legam bine cu sfoara de bucatarie Curatam si spalam legumele.

Intr-un vas adanc, incingem uleiul de masline si o punem la prajt pe toate partile cam 5 minute.

Adaugati ceapa verde, morcovul taiat rondele, si usturoiul tocat. Amestecati. Puneti condimente, cimbru, dafin si adaugati vinul.

Gatiti timp de 10 minute fara sa acoperiti.

Adaugati apa clocotita, rosiile cherry si jumatatile de caise ramase.

Acoperiti si gatiti timp de 20 minutes.

Lasati sa se raceasca.

Scoateti carnea cand este rece, indepartati sfoara de bucatarie si portionati-o felii .

Se pune sosul cu legume intr-un vas la cuptor si feliile de carne deasupra.

Se lasa sa se rumeneasca timp de 15 minute. 

Serviti cu : piure de cartofi (reteta aici ) sau cu o salata de cartofi (reteta aici).

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

o puteti servi de asemenea cu "couscous"

2

taiati-o felii cand este rece- se va taia mult mai usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu caise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc cu 5 arome chinezesti