Friptura de porc cu caise

de Catalina L in Porc, 7 Aug 2015 | 1850 vizualizari

 

Din nou o reteta cu caise........ cu carne de data aceasta

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc - 700 g (cumparata de la macelar)
  • 1 catel de usturoi
  • ceapa verde
  • 6 caise
  • roșii cherry
  • 1 morcov
  • 20 cl de vin alb
  • 15-20 cl de apă clocotită
  • unt de usturoi (mixati 40 gr de unt, 2 catei de ustroi ,1/2 legatura de patrunjel)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru, dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu caise:

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet.


Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza


O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de usturoi.


Legam bine cu sfoara de bucatarie Curatam si spalam legumele.


Intr-un vas adanc, incingem uleiul de masline si o punem la prajt pe toate partile cam 5 minute.


Adaugati ceapa verde, morcovul taiat rondele, si usturoiul tocat. Amestecati. Puneti condimente, cimbru, dafin si adaugati vinul.


Gatiti timp de 10 minute fara sa acoperiti.


Adaugati apa clocotita, rosiile cherry si jumatatile de caise ramase.


Acoperiti si gatiti timp de 20 minutes.


Lasati sa se raceasca.


Scoateti carnea cand este rece, indepartati sfoara de bucatarie si portionati-o felii .


Se pune sosul cu legume intr-un vas la cuptor si feliile de carne deasupra.


Se lasa sa se rumeneasca timp de 15 minute.


Serviti cu : piure de cartofi (reteta aici ) sau cu o salata de cartofi (reteta aici).


Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

o puteti servi de asemenea cu "couscous"

2

taiati-o felii cand este rece- se va taia mult mai usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

- Andreea - 1

08.08.2015, 21:53

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:30

Interesant!

mihaelar63 1

10.08.2015, 09:33

Trebuie sa o incerc si pe aceasta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Filet de porc à la Wellington