Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc

de diaconta in Porc, 31 Iul 2011 | 6681 vizualizari

 

Nu sunt mare fan orez,dar orezul basmati &salbatic e putin mai "altfel" si mi s-a parut foarte buna reteta de orez pregatita de Horia,Multumesc Horia pentru idee,ai avut dreptate,e foarte bun pregatit in felul acesta.Eu am mai modificat putin reteta(ca de obicei).

 

INGREDIENTE

  • orez basmati & salbatic
  • ceapa
  • morcovi
  • cateva felii de cotlet de porc
  • ardei rosu
  • ciuperci
  • ulei
  • supa de legume
  • sare,piper alb pentru orez si mozaic pentru carnita
  • rozmarin
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc:

Cotletul se taie felii mai groase si se condimenteaza.Punem si rozmarinul.Intr-o tava se pune putin ulei,se aseaza feliile de carne,se pun morcovi taiati betisoare si ceapa rondele.Se pune supa de legume deasupra si se pune la cuptor.Se mai poate adauga supa daca a scazut prea mult.Cand este aproape gata se adauga si ciupercile si se mai lasa pana cand carnea se rumeneste.


Pentru orez,vom folosi o masura de orez(cana) si doua masuri jumate de apa sau supa.


Spalam orezul.Punem la fiert apa necesara la cantitatea de orez si ceapa intreaga sau taiata bucati mari(am indepartat-o dupa ce s-a fiert).Punem sare si adaugam morcovii taiati fasiute si ardeiul rosu.Lasam sa fiarba doua trei clocote,apoi adaugam 4 linguri de ulei si orezul.Mai adaugam putin piper alb,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade toata apa si boabele de desprind unele de altele.Oprim focul ,adaugam verdeata si lasam vasul acoperit,orezul se va mai "umfla in pene" nitel,are si motive,stie el ca-i foarte bun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (95)

diaconta 1

05.08.2011, 22:45

acuma daca se supara ii dam un pupic si-i trece

MVMih 1

06.08.2011, 00:01

Ahaaa! Sa intelegem k in cazul asta ar fi cumva de bine...putina suparare....pt un pupic. Nah k asa am devenit....brusc .

diaconta 1

06.08.2011, 21:58

Mihule hai sa te pup nu mai sta bosumflat(a)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Furnici in copac