Friptura de porc cu conopida pane

de papabundetot in Porc, 24 Mai 2014 | 3280 vizualizari

 

Nu stiu daca ati mancat sau daca va place insa eu m-am trezit asa de dimineata cu o mare pofta de conopida pane.E drept ca nu am mai mancat de ceva ani,poate chiar de cand eram copil asa ca dis de dimineata am plecat la piata pentru a cumpara ce am nevoie sa imi fac pofta :) Am avut ceva emotii sa nu cumva sa mananc singura :) dar m-am bucurat sa vad ca tuturor le-a placut mancarea mea de astazi.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru conopida:
  • 2 conopide mai mici
  • 3 oua
  • 5-6 linguri faina alba
  • sare,
  • chimen macinat,
  • chilly
  • ulei pentru prajit
  • Pentru friptura:
  • 8 buc pulpa de porc
  • sos de ardei iuti
  • sos de stridii
  • sos pimento
  • sos de soia
  • curry,
  • boia,
  • 5 spices
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu conopida pane:

Carnea am pus-o la marinat in sos de stridii,sos de soia,sos de ardei iuti,sos pimento,curry,boia,5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore,apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor impreuna cu marinata pentru aproximativ 1 ora si jumatate la foc foarte mic,pentru a se patrunde bine.

Conopida,am desfacut-o in buchetele potrivite ca si marime,le-am spalat foarte bine,apoi le-am oparit 5 minute in apa clocotita cu sare.Am scos apoi conopida,am scurs-o si am trecut-o sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.

Am pregatit un aluat (ceva mai consistent decat cel de clatite) din 3 oua,chimen macinat,sare,chilly,am incins intr-un vas uleiul si apoi am trecut fiecare buchetel de conopida prin aluat,am scurs bine si apoi am pus la prajit pana cand s-a rumenit frumos.

Am servit conopida pane si friptura alaturi de o salata de castraveti si rosii cu ulei de masline si otet din vin rosu.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopidă pane cu susan și maioneză picantă - Rețeta de aperitiv gustos și rapid