Friptura de porc cu crusta de condimente

de mamaieelena in Porc, 15 Iun 2011 | 2718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800-900 gr.cotlet cu os de porc
  • 3 linguri  condimente italiene pentru friptura
  • 200 ml.vin rosu
  • 1 ou
  • 3 linguri cu varf pesmet
  • 1 lingura cu faina
  • sosul:
  • 500 gr. rosii proaspete
  • 1 lingurita tabasco
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita smantana
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu crusta de condimente:

Carnea se spala sub jet de apa si se pune pe hartie de bucatarie si se usuca.


Pe o tava se pun condimentele, faina, pesmetul, sare si piper si se vor amesteca bine. Oul se bate intr-un castron cu putina sare, apoi se ia carnea si se tavaleste pe toate partile in ou dupa care se pune in tava cu condimente si se preseaza bine pana face o crusta uniforma. Uleiul se pune la foc in wok si cand s-a incins bine se pune carnea si la foc iute se prajeste peste tot . Dupa acest procedeu se pune intr-un vas de ceramica cu vin si se da la cuptorul incins la 150 de grade pentru o ora si jumatate.


Friptura am servit-o cu un sos de rosii pregatit astfel: rosiile proaspete taiate felii le-am pus la foc pana s-au inmuiat bine si apoi le-am pus in strecuratoare si cu lingura de lemn am frecat rosiile pana au ramas doar cojile si semintele. Am dat iar la foc sucul rezultat la care am adaugat sare, piper, ulei, miere si tabasco, iar la sfarsit am pus si smantana.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu crusta de condimente" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

16.06.2011, 12:10

Am venit si eu la masa

mamaieelena 1

16.06.2011, 12:29

multumesc pentru aprecieri si va poftesc pe toti la o portie de friptura si cu sos alaturi ca este delicios si picant

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor