Friptura de porc cu garnitura de orez

de simona72 in Porc, 20 Feb 2014 | 11237 vizualizari

 

Totul este cat se poate de simplu. Friptura la punga la cuptor si orezul, eu l-am facut in vasul Zepter.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc cu soric (aproximativ 1 kg)
  • 1 punga pt friptura la cuptor
  • mix de condimente: 1 lingurita coriandru, 1 lingurita chimen,1 lingurita sare, 1/2 lingurita boia afumata,1/2 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt garnitura de orez(pt 3 persoane):
  • 1 cana orez basmati
  • 3 cani apa
  • 1 bucatica de 5 cm praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu garnitura de orez:

 Pt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de coriandru si chimen si le zdrobim. Adaugam sarea, boiaua, piper proaspat macinat si amestecam condimentele. Cu acest mix frecam bine bucata de carne pe toate suprafetele, adaugam si putin ulei de masline si frecam bine cu uleiul si mixul. Punem bucata de carne in punga pt cuptor, legam punga cu clips si intepam punga din loc in loc cu un ac in partea superioara. Dam friptura la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora si 40 minute. 

Pt garnitura:prazul il taiem in sferturi, si-l tocam marunt. Il punem la calit in ulei si unt. Dupa ce s-a inmuiat prazul, adaugam peste orezul basmati, apa, sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat. Punem capacul peste vasul Zepter, iar cand acul a ajuns in dreptul indicatorului rosu, oprim focul si lasam vasul acoperit 20 minute. 

Taiem friptura in felii si servim cu garnitura de orez si muraturile preferate. Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

friptura facuta astfel iasa frageda cu soricul moale

2

folositi condimentele preferate

3

pentru orez, daca nu folositi un vas zepter, reduceti timpul de fierbere al orezului la 10 minute

4

peste orez puneti cate putin din grasimea lasata de friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc/racituri