Friptura de porc cu garnitura de orez

de simona72 in Porc, 20 Feb 2014 | 4880 vizualizari

 

Totul este cat se poate de simplu. Friptura la punga la cuptor si orezul, eu l-am facut in vasul Zepter.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc cu soric (aproximativ 1 kg)
  • 1 punga pt friptura la cuptor
  • mix de condimente: 1 lingurita coriandru, 1 lingurita chimen,1 lingurita sare, 1/2 lingurita boia afumata,1/2 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt garnitura de orez(pt 3 persoane):
  • 1 cana orez basmati
  • 3 cani apa
  • 1 bucatica de 5 cm praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita unt
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu garnitura de orez:

 Pt friptura: spalam carnea si soricul il radem putin cu cutitul. Uscam carnea de surplusul de apa cu servete de hartie. Mixul de condimente il pragatim in mojar: punem semintele de coriandru si chimen si le zdrobim. Adaugam sarea, boiaua, piper proaspat macinat si amestecam condimentele. Cu acest mix frecam bine bucata de carne pe toate suprafetele, adaugam si putin ulei de masline si frecam bine cu uleiul si mixul. Punem bucata de carne in punga pt cuptor, legam punga cu clips si intepam punga din loc in loc cu un ac in partea superioara. Dam friptura la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora si 40 minute. 

Pt garnitura:prazul il taiem in sferturi, si-l tocam marunt. Il punem la calit in ulei si unt. Dupa ce s-a inmuiat prazul, adaugam peste orezul basmati, apa, sare si piper dupa gust si patrunjelul tocat. Punem capacul peste vasul Zepter, iar cand acul a ajuns in dreptul indicatorului rosu, oprim focul si lasam vasul acoperit 20 minute. 

Taiem friptura in felii si servim cu garnitura de orez si muraturile preferate. Pofta buna!!!!

 

 

TIPS-URI

1

friptura facuta astfel iasa frageda cu soricul moale

2

folositi condimentele preferate

3

pentru orez, daca nu folositi un vas zepter, reduceti timpul de fierbere al orezului la 10 minute

4

peste orez puneti cate putin din grasimea lasata de friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:17

Suuuper

Bya Ralu 1

31.03.2014, 06:09

bunnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Xandrinne 1

11.12.2016, 10:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!