Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii

de oanapl in Porc, 13 Feb 2017 | 2658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii intregi, decojite
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce de ardei
  • pentru garnitura:
  • 400 g legume mexicane
  • sare
  • piper
  • oregano
  • sos de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii:

Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni uleiul, putin cate putin, in usturoi, adaugi un pic de sare si il amesteci ca la maioneza, pana cand se incorporeaza si sa se face o pasta alba.

Cu ajutorul unui blender, pasezi rosiile decojite. 2/3 din acest sos il adaugi peste usturoi, adaugi boia dulce de ardei si amesteci bine. Potrivesti de sare dupa gust si torni sosul peste carne. Il distribui uniform pe toata carnea.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu sau un capac si o introduci in cuptorul preincalzit, la 200 de grade, timp de 1 ora. Dupa aceasta perioada, indepartezi folia de aluminiu si introduci tava in cuptor pentru inca 30 de minute. 
Intre timp, pregatesti legumele. Le pui la calit in 2 linguri de ulei, apoi adaugi sosul pastrat si condimentezi dupa gust. Le lasi sa fiarba la foc mic, pana cand sunt patrunse. 

 

Dupa ce carnea si legumele s-au facut, le asezi pe un platou si le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

14.02.2017, 19:38

Este foarte gustoasa si satioasa!

oanapl 1

14.02.2017, 22:49

Ma bucur ca va place!

oanapl 1

14.02.2017, 22:52

@miki_a Multumesc de aprecieri! Sunt foarte practice vasele astea. Spor la pregatit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc chinezesc