Friptura de porc - dupa model ardelenesc

de mihaelar63 in Porc, 10 Feb 2019 | 240 vizualizari

 

 Am avut feliate bucati frumoase de ceafa de porc .Bineinteles de la porcul sacrificat in gospodarie . Acestea erau din oficiu dedicate gratarului , dar cum pana la gratarul in aer liber mai este, am inceput sa caut o reteta . Intamplator am dat peste aceasta reteta si am spus : de ce nu ? : http://alexjuncu.ro/friptura-de-porc/ . O recomand cu toata caldura. O friptura mai delicioasa si mai frageda nu am mai mancat de mult timp .
 

 

INGREDIENTE

  • 9 felii ceafa porc
  • 1 pahar rosii pasate
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 ingura rozmarin tocat verde+ uscat
  • 1 lingura pasta de ardei productie proprie -https://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1lingurita pasta Eros Pista productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc - dupa model ardelenesc:


  1. Se curata usturoiul si se piseaza .

  2. Se spala verdeturile si se taie marunt .

  3. Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile , sare ,piper , boia si usturoi pasta de ardei dulci si iuti .

  4. Intr-un cuvant se amesteca toate ingredientele [mai putin carnea ] .

  5. Trebuie sa obtineti o pasta groasa prin care dati feliile de ceafa de porc .

  6. Bucatile de carne le-am asezat intr-o tava .

  7. Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .

  8. Turnati o cana cu apa in tava .Infoliati tava in folie de aluminiu .

  9. Se pune friptura la cuptor la 220 grade timp de o ora .

  10. Se scoate folia si se mai lasa timp de 10 minute pentru rumenire .

  11. Eu am intors carneade doua ori sa se rumeneasca pe ambele parti .

  12. Serviti friptura de porc dupa modelu'ardelenesc insotita de garnitura si muraturile preferate .

  13. Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.

  14. Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .

  15. Ca muratura am avut gogosari marinati .


Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .

2

Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.

3

Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .

4

Nu uitati sa srvitii langa aceasta friptura un pahar de vin .

5

Cu greu am reusit sa salvez doua bucatele pentru imaginea finala .Pireu nu mai era . Si bucatelele de carne erau cele mai amarate :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc - dupa model ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

11.02.2019, 20:28

Foarte buna!

merisor 1

12.02.2019, 09:14

E tare bună! Eu o prepar cu ketchup de casă cel mai des.

Rocsi 1

13.02.2019, 19:09

O bunatate de friptura. Sa tot mananci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu carne de porc