Friptura de porc - dupa model ardelenesc

de mihaelar63 in Porc, 10 Feb 2019 | 1129 vizualizari

 

 Am avut feliate bucati frumoase de ceafa de porc .Bineinteles de la porcul sacrificat in gospodarie . Acestea erau din oficiu dedicate gratarului , dar cum pana la gratarul in aer liber mai este, am inceput sa caut o reteta . Intamplator am dat peste aceasta reteta si am spus : de ce nu ? : http://alexjuncu.ro/friptura-de-porc/ . O recomand cu toata caldura. O friptura mai delicioasa si mai frageda nu am mai mancat de mult timp .
 

 

INGREDIENTE

  • 9 felii ceafa porc
  • 1 pahar rosii pasate
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 ingura rozmarin tocat verde+ uscat
  • 1 lingura pasta de ardei productie proprie -https://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1lingurita pasta Eros Pista productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc - dupa model ardelenesc:


  1. Se curata usturoiul si se piseaza .

  2. Se spala verdeturile si se taie marunt .

  3. Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile , sare ,piper , boia si usturoi pasta de ardei dulci si iuti .

  4. Intr-un cuvant se amesteca toate ingredientele [mai putin carnea ] .

  5. Trebuie sa obtineti o pasta groasa prin care dati feliile de ceafa de porc .

  6. Bucatile de carne le-am asezat intr-o tava .

  7. Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .

  8. Turnati o cana cu apa in tava .Infoliati tava in folie de aluminiu .

  9. Se pune friptura la cuptor la 220 grade timp de o ora .

  10. Se scoate folia si se mai lasa timp de 10 minute pentru rumenire .

  11. Eu am intors carneade doua ori sa se rumeneasca pe ambele parti .

  12. Serviti friptura de porc dupa modelu'ardelenesc insotita de garnitura si muraturile preferate .

  13. Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.

  14. Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .

  15. Ca muratura am avut gogosari marinati .


Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Se da tava la rece pentru ca sa se marineze carnea . La mine a stat la frigider cam 3 ore .

2

Noi am servit friptura insotita de pireu de cartofi simplu.

3

Nu a fost nevoie sa pun in pireu lapte sau unt .Sosul fripturii a fost fenomenal de gustos .

4

Nu uitati sa srvitii langa aceasta friptura un pahar de vin .

5

Cu greu am reusit sa salvez doua bucatele pentru imaginea finala .Pireu nu mai era . Si bucatelele de carne erau cele mai amarate :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc - dupa model ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Merisor 1

12.02.2019, 09:14

E tare bună! Eu o prepar cu ketchup de casă cel mai des.

Rocsi 1

13.02.2019, 19:09

O bunatate de friptura. Sa tot mananci!

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 13:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava