Friptura de porc elvetiana

de Sidy in Porc, 15 Dec 2010 | 3547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O bucata intreaga carne de porc( 1 kg aprox)
  • 100g unt
  • 300 ml vin rosu
  • 250 ml supa carne
  • 2-3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 700 g cartofi
  • usturoi granule
  • chilli
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
  • mustar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc elvetiana:

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot. Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora.

Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc bucatelele de unt si carnea se prajeste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie , iar un untul ramas se rastoarna vinul rosu si se lasa sa fiarba pina iese mirosul de alcool. Se adauga supa, carnea intreaga, morcovii taiati in bucati mari, telina taiata felii si ceapa taiata in doua( dupa ce a fiert se scoate si se arunca) Se fierbe la foc mic , acoperit, cam 2 ore.

Se face pireul de cartofi in care se adauga si telina fiarta si facuta pasta impreuna cu cartofii. Se presara patrunjel verde tocat,deasupra. In sosul rezultat de adauga 2 bucatele de unt si se amesteca pina se topeste untul. Sosul va fi mai cremos.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Friptura de porc elvetiana-0
Friptura de porc elvetiana-1
Friptura de porc elvetiana-2
Friptura de porc elvetiana-3
Friptura de porc elvetiana-4
Friptura de porc elvetiana-5
Friptura de porc elvetiana-6
Friptura de porc elvetiana-7

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

15.12.2010, 18:25

ce frumos l-ai facut...

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

15.12.2010, 18:34

giuliana

giuliana 1

16.12.2010, 08:48

sidy ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!