Friptura de porc impanata cu usturoi

de Adi in Porc, 25 Sep 2016 | 3277 vizualizari

 

Sunt tare mandru de cum mi-a reusit aceasta reteta de friptura, pe care am preparat-o impreuna cu baietii mei, in timp ce Meri se ocupa de muraturi.
Dar, dupa cum va dati seama, totul s-a petrecut sub indrumarea expertului casei in ale gatitului. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc(fleica)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • boia de ardei iute si dulce
  • 1 capatana de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • putin ketchup dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc impanata cu usturoi:

Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.


Dupa acest interval, punem ulei la incins, cat sa se acopere fundul unei tigai incapatoare si prajim carnea pe ambele parti, la foc intens, pana prinde o usoara crusta.


Transferam apoi carnea intr-o tava de aragaz, o impanam cu usturoiul curatat si feliat, adaugam ulei, cat sa acoperim baza tavii si dam tava la cuptor, la 150 de grade, pentru o ora si jumatate.


Din cand in cand, intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si o stropim cu vin rosu, pentru a se fragezi.


Cand friptura este frumos rumenita si bine patrunsa, o ungem usor cu putin ketchup si o mai lasam in cuptor acoperita, pentru a nu se usca ketchupul pe ea si a o imbraca frumos.


Servim friptura cu garnitura preferata, alaturi de muraturi, salata sau un sos de usturoi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc impanata cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Adrian2016 1

27.09.2016, 17:25

vin si eu la masa

mihaelar63 1

03.10.2016, 23:58

Cam asa trebuie sa arate o friptura rumena . Priviti domnelor si luati exemplu . Felicitari , Adi

Ancutsa 1

23.10.2017, 12:39

Arata super!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in punga Knorr