Friptura de porc impanata cu usturoi

de Adi in Porc, 25 Sep 2016 | 1596 vizualizari

 

Sunt tare mandru de cum mi-a reusit aceasta reteta de friptura, pe care am preparat-o impreuna cu baietii mei, in timp ce Meri se ocupa de muraturi.
Dar, dupa cum va dati seama, totul s-a petrecut sub indrumarea expertului casei in ale gatitului. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc(fleica)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • boia de ardei iute si dulce
  • 1 capatana de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • putin ketchup dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc impanata cu usturoi:

Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.


Dupa acest interval, punem ulei la incins, cat sa se acopere fundul unei tigai incapatoare si prajim carnea pe ambele parti, la foc intens, pana prinde o usoara crusta.


Transferam apoi carnea intr-o tava de aragaz, o impanam cu usturoiul curatat si feliat, adaugam ulei, cat sa acoperim baza tavii si dam tava la cuptor, la 150 de grade, pentru o ora si jumatate.


Din cand in cand, intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si o stropim cu vin rosu, pentru a se fragezi.


Cand friptura este frumos rumenita si bine patrunsa, o ungem usor cu putin ketchup si o mai lasam in cuptor acoperita, pentru a nu se usca ketchupul pe ea si a o imbraca frumos.


Servim friptura cu garnitura preferata, alaturi de muraturi, salata sau un sos de usturoi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc impanata cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

diaconta 1

27.09.2016, 15:55

ce bunatate ai facut Adi
pacat ca n-ai pus-o la categoria "ziua cand imi rasfat nevasta",de fapt asa a si fost

Adrian2016 1

27.09.2016, 17:25

vin si eu la masa

mihaelar63 1

03.10.2016, 23:58

Cam asa trebuie sa arate o friptura rumena . Priviti domnelor si luati exemplu . Felicitari , Adi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Limba cu masline