Friptura de porc, in crusta de mustar

de merisor in Porc, 19 Mar 2015 | 3485 vizualizari

 

Am tot vazut diverse retete de friptura in sos de mustar si am zis sa incerc si eu ceva de acest gen.
Eu am asezonat sosul dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana.
Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de porc (coaste+muschi)
  • 3 linguri mustar cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 praf piper
  • amestec de condimente, rase
  • 1 praf busuioc
  • 1 lingura sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc, in crusta de mustar:

Spalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare.


Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline.


Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si omogenizam bine totul.


Trecem carnea prin acest amestec, pe toate partile si o introducem intr-o punga pe care o vom lega la capat, apoi o vom tine la frigider cel putin o ora.


Eu am tinut-o cam trei ore.


Asezam carnea intr-un vas termorezistent, cu capac si o dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.


In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult si lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

 

TIPS-URI

1

In lichidul rezultat de la friptura, preparati niste cartofi, eu asa am facut si au iesit tare buni. I-am mai asezonat si cu rozmarin si boia de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc, in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

merisor 1

25.03.2015, 08:03

Raluca, ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut!

cristeena20 1

25.03.2015, 17:02

Vai ce buna este!!!Si pe asta o pun pe lista de facut curand!!

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu garnitura de orez