Friptura de porc in sos de legume

de merisor in Porc, 9 Mar 2014 | 2651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 Kg muschi de porc
  • 250 ml ulei
  • 2 capatani usturoi
  • 350 gr rosii conservate cu legume
  • 3 linguri zacusca de dovlecel
  • 1 cartof
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 750 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in sos de legume:

Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos.


Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am trecut printr-un sos preparat dintr-o capatana de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper si le-am lasat asa la macerat cam 4-5 ore.


Intr-o tava unsa bine cu ulei, am asezat carnea de porc si am dat-o la cuptor la foc incet pentru 40 de minute, iar din cand in cand am intors-o de pe o parte pe alta si am stropit-o cu vin rosu.


Pentru sos, am pus cartoful la fiert in coaja.


Am pus intr-un vas putin ulei , am asezat carnea, am adaugat 2 foi de dafin si am acoperit-o cu apa.


Am lasat vasul la foc mediu pentru 10-15 minute timp in care am pregatit restul ingredientelor.


Am curatat usturoiul(o capatana) si l-am presat, apoi l-am amestecat cu zacusca si rosiile si am adaugat amestecul respectiv peste carne.


Am lasat pe foc alte 10 minute, dupa care am ingrosat sosul cu cartoful curatat si pasat.


Am asezonat cu sare, piper si zahar si dupa alte 8-10 minute am ridicat vasul de pe foc si am adaugat patrunjelul tocat.




 

TIPS-URI

1

Se poate ingrosa sosul cu faina in loc de cartof.

2

Foile de dafin nu trebuie lasate pana la finalul prepararii pentru ca devin amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Andreea Caroline 1

11.03.2014, 14:53

Bun mai ales cu niste castraveciori murati !!!

Panacris 1

12.03.2014, 08:11

Bunătate!

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 12:13

ce friptura buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!