Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

de Merisor in Retete Delikat, 10 Iun 2018 | 4110 vizualizari

 

Pentru ca mi-am propus sa testez toate condimentele noi de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, a venit rândul condimentelor pentru carne de porc și al celor pentru cartofi, dar am testat  in acelasi timp si cimbrisorul.
Minunate toate, cu gust bun si arome care se simt din plin chiar si dupa tratamentul termic mai indelungat.
Concluzia: Cu Delikat să tot gătesti si pe cei dragi ii cuceresti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura de porc
  • 1200 g pulpa si cotlet de porc
  • 1 plic condimente pentru porc, Delikat
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, după gust
  • Pentru cartofi cu unt la cuptor:
  • 1200 g cartofi
  • 1 plic condimente pentru cartofi, Delikat
  • 100 g unt
  • pătrunjel verde
  • Pentru sosul de usturoi cu roșii:
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri unt topit
  • 250 g rosii cuburi in sos de rosii
  • 1 lingurita Delikat cimbrisor
  • patrunjel verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii:

Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea.

O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute la rece.

Dupa acest interval, picuram ulei peste carne, o amestecam din nou sa se unga uniform si o dam la cuptor pentru o ora, la 150 de grade, apoi inca 10-15 minute la 200 de grade, pentru o rumenire mai accentuata.

Va iesi o friptura frageda si gustoasa, datorita amestecului de ingrediente introduse in plicul cu condimente pentru porc - Delikat.

Pentru prepararea cartofilor in unt la cuptor, curatam cartofii, ii clatim bine in apa rece si ii tocam in sferturi sau jumatati.

Ca si la carne ii asezam in tava, presaram condimente peste ei si din loc in loc cuburi de unt.

Ii amestecam bine sa se pudreze unifor si sa se unga cu untul moale, apoi ii dam la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 de grade. Eu i-am copt in acelasi tim cu carne, pe sertare diferite in cuptor si am avut grija pe parcurs sa le mai schimb ordinea.

Pentru preparare sos de usturoi cu rosii si cimbrisor, curatam usturoiul si il pisam in mojar cu sare, apoi adaugam unt topit, de la cartofi si il frecam ca pentru mujdei. 

Adaugam rosiile si cimbrisorul si trecem totul prin blender, daca vrem sa obtinem un sos mai fin.

La final, adaugam si cateva fiere de patrunjel verde, tocate marunt.

Cea mai buna combinatie, cu toate ca este controversata, tot friptura de porc cu cartofi va ramane, parerea mea!

 

TIPS-URI

1

Friptura de porc o vom intoarce de pe o parte pe cealalta dupa jumatatea timpului de preparare.

2

La fel vom proceda si cu cartofii.

3

In loc de unt, la sosul de usturoi cu rosii se poate pune ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi taranesti