Pui cu rosii si usturoi

de laura_n in Retete Delikat, 23 Iun 2018 | 5465 vizualizari

 

Atunci cand am un pui de curte, incerc sa il exploatez la maxim, astfel ca in prima faza, il portionez si il fierb cu cateva legume. Supa rezultata o pregatesc cu taitei sau galuste, iar carnea o prepar cu sos sau fac un pilaf.
Asa s-a intamplat si de aceasta data, am pregatit pui cu rosii coapte si mult usturoi. Carnea fiarta dinainte nu are aceeasi savoare, asa ca am apelat la cateva condimente de la Delikat!
Pot sa spun ca adauga savoare gustului, iar noi ne-am bucurat de un pranz absolut delicios!
Gama de condimente Delikat este extrem de variata: ierburi aromatice uscate natural, mixuri de condimente pentru toate gusturile, toate menite sa imbogateasca si sa desavarseasca gustul mancarurilor.
Va recomand sa le incercati cu incredere!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de curte
  • 1/2 kg rosii de gradina (bine coapte)
  • 1 capatana usturoi (nou)
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg mix Ierburi cu boia Delikat
  • 1/2 lgta chilli Delikat
  • sare (daca mai e nevoie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu rosii si usturoi:

Mai intai, se portioneaza puiul. Se poate folosi si carne cruda. Eu am fiert intai carnea cu legume, pentru o supa.

Se curata usturoiul, se preseaza cu un cutit. Rosiile se curata de pielite (destul de usor in cazul rosiilor foarte coapte) si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie mare, se pune putin ulei de floarea soarelui. Se adauga portiile de carne, se rumenesc usor. Peste carne se adauga rosiile, usturoiul si 1 lg mix ierburi de la Delikat si un praf de chilli Delikat.

La inceput, focul trebuie sa fie moderat spre mare. Se lasa sa se patrunda usor, apoi se preseaza usor feliile de rosii cu o lingura de lemn.  Datorita continutului de apa din rosii, se va forma un sos in tigaie, numai bun pentru a gati suficient carnea. Din acest moment, se reduce focul si se lasa pana scade sosul. Daca mai e nevoie, se adauga sare.

Intrucat am folosit carne fiarta deja, am lasat pe foc pana a scazut sosul si a devenit extrem, dar extrem de gustos.

Daca se foloseste carne proaspata, se lasa mai mult sa fiarba pentru a se patrunde bine carnea.

Se poate servi cu legume, noi am servit cu garnitura de cous cous.

A iesit gro-zav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, de post