Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata

de Merisor in Pui, 23 Sep 2013 | 8793 vizualizari

 

Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are.
Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe pui
  • 2 buc piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 l apa
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 120 ml otet
  • 1 lingura zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata:

Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare.

L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi de dafin.

Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa.

In acest timp mi-am pregatit sosurile.

Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor.

Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare.

Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.

Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline mestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit.

In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute.

Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea.

Tare buna ar fi fost cu mamaliguta, dar o las pe data viitoare. 

TIPS-URI

1

Supa in care am fiert puiul nu se arunca se pastreaza la frigider o zi doua si se intrebuinteaza la alta mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

simona72 1

25.09.2013, 11:48

Super bun!! Mai ales cu sosul de ceapa...un deliciu!!

Merisor 1

25.09.2013, 13:06

Va imbratisez cu drag, pe toti!

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 16:52

grozava friptura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la cuptor cu cartofi noi