Friptură de vită - la oala sub presiune (minune)

de mona in Vita, 11 Apr 2009 | 17431 vizualizari

 

Prima reteta scrisa de bucatarasul Mona, o delicioasa friptura de vita la oala subpresiune.

 

INGREDIENTE

  • felii de carne de porc sau vita/vitel taiate mai mari..cate o bucata pentru fiecare portie
  • 4-5 cartofi curatati si taiati felii
  • 500 gr legume la alegere
  • - o ceapa taiata marunt
  • - telina taiata cubulete
  • - morcov taiat felii
  • - fasole verde
  • - ardei gras taiat fasii
  • 300g rosii in bulion
  • 1-2 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi,cimbru,oregano,sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de vită - la oala sub presiune (minune):

In oala sub presiune, punem uleiul, ceapa (in cazul meu), cateii de usturoi, asezam carnea, adaugam  cartofii, legumele si rosiile in bulion taiate marunt.

Punem si sarea, piperul, condimentele si turnam apa cat sa acopere carnea, cartofii si legumele, pana la jumatatea lor.

Dam la foc mic 30-35min.

Este o friptura foarte aromata, carnea este moale, iar faptul ca au fiert toate impreuna de la inceput ii da o aroma divina.

Aceasta mancare este ideala pentru zilele calduroase de vara, in care, daca stam mai mult de 1 ora la aragaz, facem sauna, si gratis :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vită - la oala sub presiune (minune)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!