Sarmale din varza murata cu carne de vita

de Mihaela11_jo in Vita, 7 Mar 2013 | 2734 vizualizari

 

Departe de tara am invatat foarte multe lucruri, si mai ales sa ne pregatim mancarurile preferate pornind de la zero.
Fiecare isi foloseste imaginatia si inventivitatea in acest scop si ne ajutam unii pe altii cu retetele si ingredientele de care avem nevoie.
Cartea regretatului Radu Anton Roman-"Bucate vinuri si obiceiuri romanesti" a fost xeroxata de majoritatea romancelor din Iordania si ne-a fost de mare ajutor pentru pregatirea mancarurilor de care ne era dor,muraturilor,verzei murate, borsului proaspat.
Unul dintre consulii care s-au perindat pe la Amman ne-a adus de la brutarie taratze si toti am trecut la productia de bors proaspat: personalul ambasadei si comunitatea romaneasca din Iordania...Ha ha ha...
Acum cu internetul este foarte usor sa ai acces la tot ce doresti sa afli despre bucataria romaneasca, dar acum 30 de ani era cu totul altfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana de varza murata
  • 500 grame carne de vita macinata
  • 1 cana de orez( oparit cu apa fierbinte si spalat bine)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • frunza de patrunjel verde
  • condiment pentru sarmale
  • boia dulce de ardei
  • sare dupa gust
  • 3-4 rosii bine coapte
  • cimbru uscat
  • 1 cub de Maggi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza murata cu carne de vita:

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati.


La carnea macinata se adauga orezul, ceapa,frunza de patrunjel si condimentele si se amesteca bine.


Se umplu frunzele de varza murata si se ruleaza.


Intr-o cratita de fiert subpresiune se aseaza cateva frunze de varza murata, se presara cu cimbru; se adauga rosiile feliate si se rade cubul de Maggi.


Se aseaza sarmalele in cratita si deasupra se mai pun cateva Frunze de varza si rosii feliate.


Se adauga apa si sare( dupa gust) cat sa acopere sarmalele cu 2-3 cm.


Se inchide cratita si dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.


Se servesc cu mamaliguta si smantana.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza murata cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

08.03.2013, 21:00

Vreau si eu o sarmaluta

Mihaela11_jo 1

13.03.2013, 19:06

Rocsi

babi5 1

14.12.2014, 19:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vitel stroganoff cu orez basmati