Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Vita, 16 Mar 2017 | 6726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 660 g pulpa de vitel
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de condimente pentru friptura de vita
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 3 cartofi
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor:

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de condimente pentru friptura de vita. Se toarna in tava uleiul, vinul, apa si se adauga pasta de tomate si crenguta de rozmarin. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este facuta pe jumatate. Se mai adauga apa daca este necesar.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in sferturi. 

Usturoiul se curata de foi, se spala si se taie felii subtiri.

Cartofii si usturoiul se pun in tava alaturi de carne. Se mai adauga apa, daca este necesar. Se introduce tava din nou la cuptor, acoperita cu folia de aluminiu, pana cand totul este bine patruns. La final, se adauga patrunjelul (spalat si rupt sau tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon