Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Vita, 16 Mar 2017 | 930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 660 g pulpa de vitel
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de condimente pentru friptura de vita
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 3 cartofi
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor:

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de condimente pentru friptura de vita. Se toarna in tava uleiul, vinul, apa si se adauga pasta de tomate si crenguta de rozmarin. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este facuta pe jumatate. Se mai adauga apa daca este necesar.


Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in sferturi.


Usturoiul se curata de foi, se spala si se taie felii subtiri.


Cartofii si usturoiul se pun in tava alaturi de carne. Se mai adauga apa, daca este necesar. Se introduce tava din nou la cuptor, acoperita cu folia de aluminiu, pana cand totul este bine patruns. La final, se adauga patrunjelul (spalat si rupt sau tocat).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Corinuta 1

17.03.2017, 09:18

Tare bine arată!

mirela0911 1

20.03.2017, 21:44

Ce apetisant arata!

Lau 1

26.03.2017, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita la rotisor