Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

de Andra_Constantinescu in Vita, 16 Mar 2017 | 2471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 660 g pulpa de vitel
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de condimente pentru friptura de vita
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml apa
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 3 cartofi
  • 5-6 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor:

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si o lingurita de condimente pentru friptura de vita. Se toarna in tava uleiul, vinul, apa si se adauga pasta de tomate si crenguta de rozmarin. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este facuta pe jumatate. Se mai adauga apa daca este necesar.


Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in sferturi.


Usturoiul se curata de foi, se spala si se taie felii subtiri.


Cartofii si usturoiul se pun in tava alaturi de carne. Se mai adauga apa, daca este necesar. Se introduce tava din nou la cuptor, acoperita cu folia de aluminiu, pana cand totul este bine patruns. La final, se adauga patrunjelul (spalat si rupt sau tocat).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Corinuta 1

17.03.2017, 09:18

Tare bine arată!

mirela0911 1

20.03.2017, 21:44

Ce apetisant arata!

Lau 1

26.03.2017, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii