Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

de laura_n in Vita, 7 Mai 2014 | 9813 vizualizari

 

Imi plac tare mult cartofii noi, in special cei mici.
Cel mai mult imi plac copti in coaja, cu sare.
Am pregatit pentru astazi un pranz copios, gustos si care nu necesita multa pregatire, decat coacere!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi ( din cei mici)
  • 1 kg carne vita proaspata
  • 200 gr arpagic
  • cateva fire usturoi
  • 1 cana vin
  • condimente friptura
  • dafin
  • ulei masline
  • condimente cartofi
  • 1 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor:

Spalam carnea, o taiem cuburi. 

Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline. 

Curatam usturoiul si il spalam. Asezam cateva fire peste carne. Punem cateva foi dafin. 

Cartofii ii curatam si ii spalam in apa rece. Arpagicul il curatam si il spalam, il curatam de codite.

Peste carne, asezam cartofii si arpagicul. Presaram sare cu condimente, taiem cateva fire de usturoi, punem 2-3 linguri ulei de masline peste ei.

La sfarsit turnam in marginea vasului, o cana cu apa.

Asezam capacul formei de copt si dam la cuptor, la foc mare pentru vreo 30 minute, apoi lasam la foc mediu spre mic, timp de vreo 1 ora.

Scoatem capacul, si mai lasam 20 minute la foc iute iar, cat sa se rumeneasca bine.

Servim cu castraveti in otet sau muraturi, sau usturoi verde.

TIPS-URI

1

carnea sa fie de vitel, sa fie frageda.

2

cartofii sa ii spalati bine.

3

arpagicul copt iese o nebunie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu mirodenii si cartofi la cuptor