Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

de laura_n in Vita, 7 Mai 2014 | 4717 vizualizari

 

Imi plac tare mult cartofii noi, in special cei mici.
Cel mai mult imi plac copti in coaja, cu sare.
Am pregatit pentru astazi un pranz copios, gustos si care nu necesita multa pregatire, decat coacere!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi ( din cei mici)
  • 1 kg carne vita proaspata
  • 200 gr arpagic
  • cateva fire usturoi
  • 1 cana vin
  • condimente friptura
  • dafin
  • ulei masline
  • condimente cartofi
  • 1 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor:

Spalam carnea, o taiem cuburi. 

Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline. 

Curatam usturoiul si il spalam. Asezam cateva fire peste carne. Punem cateva foi dafin. 

Cartofii ii curatam si ii spalam in apa rece. Arpagicul il curatam si il spalam, il curatam de codite.

Peste carne, asezam cartofii si arpagicul. Presaram sare cu condimente, taiem cateva fire de usturoi, punem 2-3 linguri ulei de masline peste ei.

La sfarsit turnam in marginea vasului, o cana cu apa.

Asezam capacul formei de copt si dam la cuptor, la foc mare pentru vreo 30 minute, apoi lasam la foc mediu spre mic, timp de vreo 1 ora.

Scoatem capacul, si mai lasam 20 minute la foc iute iar, cat sa se rumeneasca bine.

Servim cu castraveti in otet sau muraturi, sau usturoi verde.

 

TIPS-URI

1

carnea sa fie de vitel, sa fie frageda.

2

cartofii sa ii spalati bine.

3

arpagicul copt iese o nebunie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor-0
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor-1
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor-2
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor-3
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor-4
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor-5

COMENTARII (28)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

07.05.2014, 21:39

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

07.05.2014, 21:50

roxana_simona

roxana_simona 1

23.05.2014, 15:09

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!