Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

de laura_n in Vita, 7 Mai 2014 | 5172 vizualizari

 

Imi plac tare mult cartofii noi, in special cei mici.
Cel mai mult imi plac copti in coaja, cu sare.
Am pregatit pentru astazi un pranz copios, gustos si care nu necesita multa pregatire, decat coacere!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi ( din cei mici)
  • 1 kg carne vita proaspata
  • 200 gr arpagic
  • cateva fire usturoi
  • 1 cana vin
  • condimente friptura
  • dafin
  • ulei masline
  • condimente cartofi
  • 1 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor:

Spalam carnea, o taiem cuburi.


Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline.


Curatam usturoiul si il spalam. Asezam cateva fire peste carne. Punem cateva foi dafin.


Cartofii ii curatam si ii spalam in apa rece. Arpagicul il curatam si il spalam, il curatam de codite.


Peste carne, asezam cartofii si arpagicul. Presaram sare cu condimente, taiem cateva fire de usturoi, punem 2-3 linguri ulei de masline peste ei.


La sfarsit turnam in marginea vasului, o cana cu apa.


Asezam capacul formei de copt si dam la cuptor, la foc mare pentru vreo 30 minute, apoi lasam la foc mediu spre mic, timp de vreo 1 ora.


Scoatem capacul, si mai lasam 20 minute la foc iute iar, cat sa se rumeneasca bine.


Servim cu castraveti in otet sau muraturi, sau usturoi verde.

 

TIPS-URI

1

carnea sa fie de vitel, sa fie frageda.

2

cartofii sa ii spalati bine.

3

arpagicul copt iese o nebunie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

MOKUSKA 1

07.05.2014, 21:39

Dana_Retetegg 1

07.05.2014, 21:50

roxana_simona 1

23.05.2014, 15:09

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Vita la cuptor cu cartofi