Friptura de vita cu legume

de Brindusa in Vita, 8 Iun 2011 | 11479 vizualizari

 

Multa lume evita sa faca friptura de vita pentru ca in final iese foarte tare. Daca, insa, folosesti carne de buna calitate si nu lasi prea mult carnea la cuptor, friptura trebuie sa iasa excelenta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de vitel
  • 4 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu legume:

Scoate carnea din frigider cu 4-5 ore inainte de a o prepara, ca sa ajunga la temperatura camerei.

Incalzeste cuptorul tare, la 200 C.

Taie morcovii si ceapa rondele, Daca sunt mari, taie cateii de usturoi in doua. Pune legumele pe fundul unei tavi nu foarte mari,  care sa cuprinda carnea.Toarna 100 ml de apa si presara 1 lingurita de sare.

Leaga carnea cu sfoara din loc in loc, ca sa-si pastreze forma. Unge carnea cu ulei si presar-o cu piper (nu cu sare). Pune carnea deasupra legumelor.

Pune tava in cuptor si lasa 30 minute. Dupa aceasta redu temperatura la 180 C si coace inca o ora, pentru o friptura de vita bine facuta. Din cand in cand stropeste carnea cu sosul format.

Scoate tava din cuptor si acoper-o cu o folie de aluminiu. Lasa friptura de vita sa se odihneasca 20 de minute inainte de a o taia. Dupa aceasta taie sfoara cu o foarfeca si cu un cutit bine ascutit taie felii din friptura.

Serveste friptura de vita cu  sosul de legume format in tava si cu garnitura de cartofi frantuzesti

 

 

TIPS-URI

1

Ca sa fii sigura ca friptura de vita e bine facuta, cel mai bine e sa-ti cumperi un termometru special. Se infige in centrul bucatii de carne si se baga in cuptor odata cu ea. Pentru o friptura bine facuta, temperatura carnii trebuie sa ajunga la aproximativ 80 C. Pentru o friptura rozalie (sau medium cum zic englezii) temperatura e de 70 C, iar pentru una in sange temperatura este de 60 C.

2

Daca nu ai termometru, e mai greu sa iti dai seama cand friptura de vita e gata, pentru ca depinde de tipul de carne folosit si de grosimea bucatii de carne. Pentru muschiuletul de vita in sange, timpul de coacere este de 40 minute pe kg + 20 min. Pentru friptura medie 50 minute pe kg + 25min, iar pentru friptura bine facuta 60 min pe kg + 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura invizibila cu mere

pe 24.11 la 23:05

Reteta de Tiramisu cu ciresata

pe 24.11 la 18:33

Reteta de placinta calorica

pe 24.11 la 18:11

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu sos de hrean