Friptura de vita cu sos rosu

de adicutza2007 in Vita, 27 Aug 2011 | 2705 vizualizari

 

M-am hotarat sa prepar aceasta reteta, dupa ce am cautat, in zadar, una care sa semene cu ce am dorit eu sa fac.
Am pus mana pe tel. si am sunat-o pe mama. Am rugat-o sa-mi spuna cum facea ea friptura "aia buna" pe care o mancam cu piure de cartofi.
Apoi m-am pus pe treaba:

 

INGREDIENTE

  • 5-6 bucati de snitel de vitel
  • 4 linguri de bulion
  • 2 lingurite de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 paharel de vin alb
  • delikat
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu sos rosu:

- am spalat un pic snitelele, le-am batut usor si le-am condimentat cu cimbru, delikat, sare si piper dupa gust.

- am pus bucatile de carne impreuna cu doua lingurite de ulei si vinul alb, la fiert, intr-o cratita mai adanca. Am lasat carnea pe foc, cam 3 ore.(cred ca am nimerit un "vitelus"cam batran :)) )

Cu 10 minute inainte sa opresc focul, am luat un castronel, am pus lingurile de bulion, lingurita de zahar, un praf de sare si doua polonice de zeama de la carnea fiarta.

Amestecam bine si gustam un pic sa ne asiguram ca este perfect, apoi turnam continutul peste carne si mai lasam pe foc 5-10 minute.

Este indicat sa o serviti cu piure de cartofi. E o nebunie! Pofta buna!

Din pacate insa, a fost "devorata"mult prea repede si nu am apucat sa o pozez asa cum as fi dorit!

 

TIPS-URI

1

Piureul de cartofi iese foarte pufos daca puneti mult lapte atunci cand il faceti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adicutza2007 1

19.09.2011, 08:16

@ gaby: da eu sunt Adriana Rosu! e ok! multumesc pt. vigilenta!

adicutza2007 1

19.09.2011, 08:17

si pt. comentarii! pup!

adicutza2007 1

19.09.2011, 08:18

@ cris2711: dap ! asa e ! fara MAMA am fi pierduti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptură de vită cu garnitură de cartofi rustici