Dovlecei umpluti

de simona72 in Vita, 16 Iun 2013 | 2314 vizualizari

 

Este plina piata de dovlecei, asa ca trebuie sa profitam din plin de produsele noastre....o mincare delicioasa plina de savoare si care se poate adapta in functie de preferinte....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cescuta orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • amestec de condimente 5 arome
  • 3 dovlecei
  • pt sos:
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • crengute de cimbru proaspta
  • 3-4 rosii
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie capetele, se taie in trei fiecare, se scobesc cu o lingurita, dar sa nu fie strapunsi pe cealalta parte. Carnea se spala, se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca. Se adauga ciupercile scurse se zeama si orezul si se mai calesc 2 minute. Se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, orezul si ciupercile, se adauga si celelalte mirodenii si se amesteca bine compozitia.


Se umplu dovleceii cu compozitia rezultata, se pun intr-un vas termorezistent, se aduga sucul de rosii amestecat cu sare, piper, zahar dupa gust si putin ulei de masline. Se mai pun citeva crengute de cimbru proaspat in sos, rosiile se curata de coaja, se taie feliute si se pun ca un capac la dovlecei iar rosiile ramase se taie marunt si se pun in sos.


Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pt un plus de savoare am ras putina brinza cheddar peste dovlecei cind i-am servit

2

se mai pot servi cu o lingura iaurt gras sau smantana

3

umplutura poate fi cu carne sau fara in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:46

Ce-mi plac!

diaconta 1

17.06.2013, 14:27

foarte mult imi plac

Sim0na 1

17.06.2013, 14:52

buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti