Dovlecei umpluti

de simona72 in Vita, 16 Iun 2013 | 1849 vizualizari

 

Este plina piata de dovlecei, asa ca trebuie sa profitam din plin de produsele noastre....o mincare delicioasa plina de savoare si care se poate adapta in functie de preferinte....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cescuta orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • amestec de condimente 5 arome
  • 3 dovlecei
  • pt sos:
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • crengute de cimbru proaspta
  • 3-4 rosii
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie capetele, se taie in trei fiecare, se scobesc cu o lingurita, dar sa nu fie strapunsi pe cealalta parte. Carnea se spala, se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca. Se adauga ciupercile scurse se zeama si orezul si se mai calesc 2 minute. Se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, orezul si ciupercile, se adauga si celelalte mirodenii si se amesteca bine compozitia.


Se umplu dovleceii cu compozitia rezultata, se pun intr-un vas termorezistent, se aduga sucul de rosii amestecat cu sare, piper, zahar dupa gust si putin ulei de masline. Se mai pun citeva crengute de cimbru proaspat in sos, rosiile se curata de coaja, se taie feliute si se pun ca un capac la dovlecei iar rosiile ramase se taie marunt si se pun in sos.


Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pt un plus de savoare am ras putina brinza cheddar peste dovlecei cind i-am servit

2

se mai pot servi cu o lingura iaurt gras sau smantana

3

umplutura poate fi cu carne sau fara in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

_Alina_ 1

17.06.2013, 10:46

Ce-mi plac!

diaconta 1

17.06.2013, 14:27

foarte mult imi plac

Sim0na 1

17.06.2013, 14:52

buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti