Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

de Sidy in Vita, 1 Oct 2012 | 2076 vizualizari

 

Faimosul Boeuf Bourguignon este standardul rafinatei bucatarii frantuzesti, in care miresmele de cimbru, nucsoara si dafin innobileaza nasurile fine ale mesenilor.
Nu doar ca este celebru in bucataria franceza, insa el a fost popularizat si de Julia Child in SUA – cunoscuta pentru emisiunile culinare televizate. Boeuf Bourguignon este un „persoanj” episodic si in filmul „Julie & Julia”, un adevarat periplu gastronomic.

 

INGREDIENTE

  • pentru carne
  • 800 g pulpa de vitel
  • 150 g slanina afumata , de casa( preferabil)
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 lingura faina
  • 200 ml vin rosu
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 nucsoara
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • pentru orezul Pisto
  • 1 cana(200g) orez
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 50 ml sos Hot Chili
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vedeta de casa
  • cateva frunze de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Bourguignon cu orez Pisto:

Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic.


Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat.


Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie.


Carnea de vita o taiem cuburi de 2-3 cm si o punem peste grasimea ramasa, in tigaie, sa se rumeneasca pe toate partile.Cand e gata rumenita adaugam faina si amestecam sa se prinda de toate cuburile de carne.


Punem vinul si apa cat sa acopere carnea, asezonam, coaja nucsoarei o radem pe razatoarea de coaja de lamaie.


Adaugam foaia de dafin si cimbrul si lasam sa dea in clocot, moment in care adaugam slaninuta si ceapa sotata.Mai lasam sa dea cateva clocote.


Sosul nu trebuie sa fie prea subtire, de aceea se fierbe pina ce sosul se leaga.


Preparam orezul Pisto.


Orezul il spalam bine din mai multe ape, intr-o strecuratoare, apoi il punem la fiert cu 2 cani si jumatate de apa si vegeta de casa.


Curatam ceapa si o taiem rondele(inele) , o punem la sotat in doua linguri cu ulei, pina cand aceasta incepe sa se inmoaie.


Adaugam ardeiul gras taiat cubulete mici, mai sotam 5 minute impreuna cu ceapa


In cratita cu orezul fiert nu neaparat definitiv( nu va alarmati daca a mai ramas din lichid, va fi absorbit pina la sfarsit) adaugam ceapa si ardeiul sotat, apoi sosul chilli, frunzele de patrunjel verde tocat si asezonam daca este cazul.Lasam pe foc ina 5 minute, acoperim, dupa care lasam orezul alte 5 minute sa se odihneasca si sa absoarba aromele legumelor.


Servim Boeuf Bourguignon-ul cu orezul Pisto si salata verde alaturi.


Absolut divin…!

 

TIPS-URI

1

E şi mai bun a doua zi, reîncălzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon cu orez Pisto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

02.10.2012, 12:30

Interesanta reteta!

dobrezaira 1

03.10.2012, 09:22

vai ce pofta mi-ai facut, e delicios si imi place si prezentarea

Alinutza80 1

03.10.2012, 12:15

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Boeuf Bourguignon by Julia Child