Boeuf Bourguignon cu orez Pisto

de Sidy in Vita, 1 Oct 2012 | 2163 vizualizari

 

Faimosul Boeuf Bourguignon este standardul rafinatei bucatarii frantuzesti, in care miresmele de cimbru, nucsoara si dafin innobileaza nasurile fine ale mesenilor.
Nu doar ca este celebru in bucataria franceza, insa el a fost popularizat si de Julia Child in SUA – cunoscuta pentru emisiunile culinare televizate. Boeuf Bourguignon este un „persoanj” episodic si in filmul „Julie & Julia”, un adevarat periplu gastronomic.

 

INGREDIENTE

  • pentru carne
  • 800 g pulpa de vitel
  • 150 g slanina afumata , de casa( preferabil)
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 lingura faina
  • 200 ml vin rosu
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 1 nucsoara
  • 1 lingurita vegeta de casa
  • pentru orezul Pisto
  • 1 cana(200g) orez
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 50 ml sos Hot Chili
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vedeta de casa
  • cateva frunze de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Bourguignon cu orez Pisto:

Taiem slanina in cubulete si o punem la prajit pe foc mic.


Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem in tigaie peste slanina, la sotat.


Cand sunt gata , le scoatem separat pe o farfurie.


Carnea de vita o taiem cuburi de 2-3 cm si o punem peste grasimea ramasa, in tigaie, sa se rumeneasca pe toate partile.Cand e gata rumenita adaugam faina si amestecam sa se prinda de toate cuburile de carne.


Punem vinul si apa cat sa acopere carnea, asezonam, coaja nucsoarei o radem pe razatoarea de coaja de lamaie.


Adaugam foaia de dafin si cimbrul si lasam sa dea in clocot, moment in care adaugam slaninuta si ceapa sotata.Mai lasam sa dea cateva clocote.


Sosul nu trebuie sa fie prea subtire, de aceea se fierbe pina ce sosul se leaga.


Preparam orezul Pisto.


Orezul il spalam bine din mai multe ape, intr-o strecuratoare, apoi il punem la fiert cu 2 cani si jumatate de apa si vegeta de casa.


Curatam ceapa si o taiem rondele(inele) , o punem la sotat in doua linguri cu ulei, pina cand aceasta incepe sa se inmoaie.


Adaugam ardeiul gras taiat cubulete mici, mai sotam 5 minute impreuna cu ceapa


In cratita cu orezul fiert nu neaparat definitiv( nu va alarmati daca a mai ramas din lichid, va fi absorbit pina la sfarsit) adaugam ceapa si ardeiul sotat, apoi sosul chilli, frunzele de patrunjel verde tocat si asezonam daca este cazul.Lasam pe foc ina 5 minute, acoperim, dupa care lasam orezul alte 5 minute sa se odihneasca si sa absoarba aromele legumelor.


Servim Boeuf Bourguignon-ul cu orezul Pisto si salata verde alaturi.


Absolut divin…!

 

TIPS-URI

1

E şi mai bun a doua zi, reîncălzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon cu orez Pisto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

02.10.2012, 12:30

Interesanta reteta!

dobrezaira 1

03.10.2012, 09:22

vai ce pofta mi-ai facut, e delicios si imi place si prezentarea

Alinutza80 1

03.10.2012, 12:15

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Boeuf Bourguignon by Julia Child