Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot

de Constelatialeu in Slow Cooker, 3 Iul 2020 | 657 vizualizari

 

Pe canicula merge la fix sa pui in functiune cioroiul alias crock-pot. Carnea este atat de frageda incat se taie cu furculita.  Era sa uit , mi-au picat ochii pe Bontea, ala de la Asia Expres, acolo a fost mai simpatic, asa ca am pus si eu niste coniac Alexandrion, cica e o fita de-a lui si merge la fix cu carnea de vita....:))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg carne de vita
  • 100 g unt
  • 50 ml coniac Alexandrion
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • Pt. sos
  • 500 ml pasta de tomate
  • 20 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot:

Am avut niste carne de vita la congelator ( acum o saptamana a taiat cineva o vaca, bou,vitel, nu stiu ce era ca nu am fost de fata ), am scos-o sa se dezghete de seara si nu aveam nici o idee ce si cum o voi face, ideile mi-au venit pe parcurs.


Deci sa incep cu inceputul, adica am imprumutat cioroiul de la sorela, ca e foarte cald sa las cuptorul sa mearga cateva ore bune. Am portionat carnea de vita in bucati mai mici, le-am pus intr-un castron am presarat sare, piper, am adaugat ulei de masline si coniac , am acoperit cu capac castronul pentru cca 30 min.


Dupa care am pus o tigaie la incins, am taiat untul cubulete, am curatat usturoiul si l-am taiat in bucatele mai marunte, am pus bucatile de carne in tigaia cu unt, am adaugat si usturoiul si am lasat carnea cca 5 min pe o parte 5 min pe cealata parte, apoi le-am scos si le-am asezat in vasul crock-pot-ului. Separat am amestecat pasta de tomate cu ulei de masline, sare, piper, cimbru uscat si sosul lasat in tigaie. Acest amestec l-am turnat peste carnea de vita, am clatit castronul cu o cescuta de apa si am turnat in vasul slow cookerului Crock-Pot-ului. Am pus capacul, am setat functia high si mi-am vazut de treaba cca 5 ore. Dupa 5 ore carnea se taia cu furculita asa frageda a iesit. Se poate servi cu diverse garnituri, legume sotate, cartofi natur, piure, cartofi prajiti, fiecare dupa preferinte.


Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

06.07.2020, 11:57

Gustoasa!

Rocsi 1

06.07.2020, 21:38

Faina ti-a iesit! Tocmai a luat mama vita, o friptura la aparat le fac si eu, ca sa iese frageda!

Ancutsa 1

30.09.2020, 18:02

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume la slow cooker Crock-Pot