Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot

de Constelatialeu in Slow Cooker, 3 Iul 2020 | 6015 vizualizari

 

Pe canicula merge la fix sa pui in functiune cioroiul alias crock-pot. Carnea este atat de frageda incat se taie cu furculita.  Era sa uit , mi-au picat ochii pe Bontea, ala de la Asia Expres, acolo a fost mai simpatic, asa ca am pus si eu niste coniac Alexandrion, cica e o fita de-a lui si merge la fix cu carnea de vita....:))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg carne de vita
  • 100 g unt
  • 50 ml coniac Alexandrion
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • Pt. sos
  • 500 ml pasta de tomate
  • 20 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot:

Am avut niste carne de vita la congelator ( acum o saptamana a taiat cineva o vaca, bou,vitel, nu stiu ce era ca nu am fost de fata ), am scos-o sa se dezghete de seara si nu aveam nici o idee ce si cum o voi face, ideile mi-au venit pe parcurs.

Deci sa incep cu inceputul, adica am imprumutat cioroiul de la sorela, ca e foarte cald sa las cuptorul sa mearga cateva ore bune. Am portionat carnea de vita in bucati mai mici, le-am pus intr-un castron am presarat sare, piper, am adaugat ulei de masline si coniac , am acoperit cu capac castronul pentru cca 30 min.

Dupa care am pus o tigaie la incins, am taiat untul cubulete, am curatat usturoiul si l-am taiat in bucatele mai marunte, am pus bucatile de carne in tigaia cu unt, am adaugat si usturoiul si am lasat carnea cca 5 min pe o parte 5 min pe cealata parte, apoi le-am scos si le-am asezat in vasul crock-pot-ului. Separat am amestecat pasta de tomate cu ulei de masline, sare, piper, cimbru uscat si sosul lasat in tigaie. Acest amestec l-am turnat peste carnea de vita, am clatit castronul cu o cescuta de apa  si am turnat in vasul slow cookerului Crock-Pot-ului. Am pus capacul, am setat functia high si mi-am vazut de treaba cca 5 ore. Dupa 5 ore carnea se taia cu furculita asa frageda a iesit. Se poate servi cu diverse garnituri, legume sotate, cartofi natur, piure, cartofi prajiti, fiecare dupa preferinte.

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu sos tomat la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-Video