FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

de Panacris in Pui, 4 Noi 2015 | 1241 vizualizari

 

Aduc această rețetă pentru cei care au pui crescuți în curte. Eu am preparat-o cu pui din comerțul capitalist, timpul de gătire a fost mult mai scurt;) P.S. pentru că pozele de prezentare sunt ”jalnice” voi repeta în curând preparatul ;) Dar nu pot ține doar pentru mine, rețeta asta simplă și bună. Aaa, poate preparați și voi la fel friptura asta, de mult timp ;) Chiar mă bucur, să vă o reamintesc. ;) P.S. am descoperit rețeta asta în una din provocările culinare de pe FB, pe un blog al CristineiPana :D ;) Tiza de prenume si chiar nume ;) Cum spune Cristina Pana, tiza mea: ”Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.” Acum nu știu dacă, adaosul de ardei kapia și ciuperci, modifică dieta :D Cert este, că e tare fragedă friptura.

 

INGREDIENTE

  • pui grill 1 bucată,
  • Ciuperci champignon cca. 300 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • foi de dafin 2-3 bucăți,
  • boabe de piper ½ linguriță,
  • roșii întregi conservate de la @SunFood 1 cutie,
  • usturoi 6-7 căței,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FRIPTURA FIARTĂ DE PUI:

Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii se adaugă foile de dafin și boabele de piper. După ce s-a fiert carnea, se scoate din vas, se porționează, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, asezonându-se cu sare și piper proaspăt măcinat. Ciupercile spălate și curățate, se așează întregi printre bucățile de pui, apoi se acoperă cu roșiile din conservă, (inițial am vrut cuburi, dar am avut numai întregi, ce apoi le-am mărunțit!), ardeii kapia feliați și usturoiul curățat, de asemenea feliat completându-se cu apa în care a fiert puiul, atât cât să acopere friptura. Tava acoperită se pune la cuptor, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu. În ultimele 5 minute, friptura se lasă neacoperită pentru a se rumeni frumos. Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIPTURA FIARTĂ DE PUI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Zamfira 1

04.11.2015, 22:06

Gherca Daniela 1

05.11.2015, 12:25

Catalina L 1

06.11.2015, 20:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mere si ciuperci