Friptura marinata pe pat de sos rece din praz

de Valclaudia in Porc, 22 Iun 2014 | 7383 vizualizari

 

a fost un pranz delicios din care nu putea lipsi si traditionala mamaliguta! ;)

 

INGREDIENTE

  • Carne marinata:
  • pulpa de porc, cca 700-800 gr.
  • 100 ml vin rosu demisec
  • 100 ml bere
  • 1 lingura (cu varf) pasta de rosii
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita Ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • sare si piper dupa gust
  • Sosul rece de praz si patrunjel:
  • 2 fire de praz proaspat
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • 1/4 lingurita sare
  • cca 50-70 ml apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura marinata pe pat de sos rece din praz:

Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget.

Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care trecem feliile de carne.

Lasam carnea la marinat peste noapte la frigider.

A doua zi ungem o tava cu 2 linguri de untura de porc, asezam feliile de carne peste care turnam sosul ramas.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cel putin o ora.

Din cand in cand intoarcem feliile de carne sa se patrunda uniform.

Sosul rece din praz cu patrunjel este de fapt un soi de mujdei (mai putin iute, chiar dulceag de la prazul proaspat).

Acesta se prepara dupa cum urmeaza: spalam prazul si frunzele de patrunjel.

Le taiem bucatele si te trecem impreuna cu sarea prin robot pentru cateva secunde.

Adaugam apa rece, mai mixam alte cateva secunde si gata sosul!

Servim friptura fierbinte pe pat se sos rece cu mamaliguta (fierbinte sau rece, dupa preferinta).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura marinata pe pat de sos rece din praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

22.06.2014, 17:50

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:49

Delicioasa!

Rocsi 1

23.06.2014, 10:47

O super fripturica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu legume la cuptor