Friptura marinata pe pat de sos rece din praz

de Valclaudia in Porc, 22 Iun 2014 | 2230 vizualizari

 

a fost un pranz delicios din care nu putea lipsi si traditionala mamaliguta! ;)

 

INGREDIENTE

  • Carne marinata:
  • pulpa de porc, cca 700-800 gr.
  • 100 ml vin rosu demisec
  • 100 ml bere
  • 1 lingura (cu varf) pasta de rosii
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita Ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • sare si piper dupa gust
  • Sosul rece de praz si patrunjel:
  • 2 fire de praz proaspat
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • 1/4 lingurita sare
  • cca 50-70 ml apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura marinata pe pat de sos rece din praz:

Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget.


Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care trecem feliile de carne.


Lasam carnea la marinat peste noapte la frigider.


A doua zi ungem o tava cu 2 linguri de untura de porc, asezam feliile de carne peste care turnam sosul ramas.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cel putin o ora.


Din cand in cand intoarcem feliile de carne sa se patrunda uniform.


Sosul rece din praz cu patrunjel este de fapt un soi de mujdei (mai putin iute, chiar dulceag de la prazul proaspat).


Acesta se prepara dupa cum urmeaza: spalam prazul si frunzele de patrunjel.


Le taiem bucatele si te trecem impreuna cu sarea prin robot pentru cateva secunde.


Adaugam apa rece, mai mixam alte cateva secunde si gata sosul!


Servim friptura fierbinte pe pat se sos rece cu mamaliguta (fierbinte sau rece, dupa preferinta).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura marinata pe pat de sos rece din praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

22.06.2014, 17:50

tarasmariana 1

23.06.2014, 05:49

Delicioasa!

Rocsi 1

23.06.2014, 10:47

O super fripturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate