Friptură şi păstăi de fasole la grătar

de sisterskitchen in Porc, 26 Sep 2012 | 3654 vizualizari

 

Aţi auzit bine, am pus fasolea pe grătar! Ba mai mult, vă recomandăm şi vouă să incercaţi. Iată o reţetă de toamnă care ar putea înlocui oricând clasica friptură cu cartofi prajiţi. Puteţi folosi orice carne: porc, viţel, pui, va fi la fel de bună.

 

INGREDIENTE

  • 4 fripturi subţiri şi fragede, cca 100 gr bucata (am folosit ceafă de porc, parţial degresată)
  • 300 gr fasole galbenă
  • Cimbru, boia, sare, piper
  • Sos:
  • usturoi,
  • ulei de măsline,
  • mărar proaspăt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură şi păstăi de fasole la grătar:

1.Fierbeţi fasolea timp de 15 minute, până se fragezeste. Scurgeţi bine apa, asezonaţi cu sare şi piper, apoi puneţi-o într-un bol, cu o lingură de ulei de măsline.

2.Carnea se condimentează cu piper, cimbru uscat şi un praf de boia.

3.Se încinge grătarul si se frige carnea pe ambele părţi, doar atât cât să se patrundă, nu mai mult. Presăraţi sare si tineti-o la cald, acoperită cu folie.

4.Puneţi fasolea pe grătar şi perpeliţi păstăile puţin, cât să prindă dungile acelea frumoase, apoi scoateţi-o pe un platou.

5.Preparaţi un mujdei rapid, adăugaţi marar tocat şi turnati peste păstăi. Serviţi-le ca garnitură, lângă fripturi. Un pinot noir ar fi o continuare minunată a acestei poveşti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură şi păstăi de fasole la grătar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la gratar, cu cartofi pai si muraturi