Friptura tiganeasca de porc- la gratar

de mihaelar63 in Porc, 22 Iul 2017 | 1021 vizualizari

 

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita. https://www.bucataras.ro/retete/friptura-tiganeasca-27350.html. Iesirea la gradina a fost ocazia buna sa ,,execut''   aceasta bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne porc [ cu putina grasime ]
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita maghiran uscat maruntit
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • ceapa, patrunjel verde -pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura tiganeasca de porc- la gratar:


  1. Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele.

  2. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ]

  3. Puneti carnea intr-un bol.

  4. Am presarat deasupra carnii sare, piper, boia si maghiranul maruntit.


  5. Adaugati usturoiul tocat si turnati laptele deasupra, atat cat sa acopere usor feliile de carne.

  6. Acoperiti bolul cu o folie si dati-l la rece peste noapte.

  7. A doua zi, se scurge surplusul de lichid de pe carne.

  8. Prajiti carnea pe gratarul incins uns cu o feliuta de slanina afumata.

  9. Nu este nevoie sa ungeti bucatile de carne cu ulei, carnea de porc va elibera suficienta grasime pentru preparare.

  10. Noi am preparat friptura tiganeasca pe batranul nostru gratar de fonta.

  11. Serviti delicioasa friptura tiganeasca alaturi de garnitura si salata preferata.

 

TIPS-URI

1

Pe cat posibil, achizitionati carnea din surse sigure. Noi am avut carne de porc crescut si sacrificat la tara la soacra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura tiganeasca de porc- la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

16.08.2017, 16:47

Foarte buna!

mihaelar63 1

18.08.2017, 03:15

Daniela

mihaelar63 1

18.08.2017, 03:16

Ancutsa , merita incercata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de praz cu măsline şi porc