Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 28 Feb 2014 | 2515 vizualizari

 

Zilele astea in Italia sunt zile de carnaval...si cu ocazia asta am adus niste gogosele foarte bune :) care se prepara cu ocazia carnavalului ...

 

INGREDIENTE

  •  250 g ricotta
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3(4) linguri zahar
  • 2 oua
  • praf de sare
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta:

Foarte usor de preparat...


Intr-un castron punem ricotta la care adaugam zaharul.Amestecam.Adaugam ouala,praf de sare,coaja de lamaie. Faina o amestecam cu praf de copt.Unim faina la ricotta si amestecam .Trebuie sa rezulte un aluat elastic.Daca e prea tare,adaugam 1-2 linguri de lapte. Aluatul il punem in frigider pentru 30 minute.


Dupa 30 minute,punem pe foc o olita cu mult ulei si asteptam sa se incalzeasca. Cu o lingurita luam din aluat si punem in ulei la prajit, Cand sunt rumenite pe toate partile,le scoatem si le punem pe o tava pe care am pus hartie de bucatarie. Continuam cu tot aluatul. Inainte de servire le ornam cu zahar pudra.


Sunt bune atat calde cat si reci.

 

TIPS-URI

1

 se pot adauga stafide sau lichior...la aluat

2

zaharul il puneti cum preferiti in plus sau mai putin..depinde de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

01.03.2014, 19:38

Ce gogosele buneeee

danakarin 1

01.03.2014, 22:00

Ce gustoase!

nadea68 1

01.03.2014, 22:12

va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Islere cu crema de nuca