Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Dec 2015 | 3128 vizualizari

 

 Nu-i pentru ce te pregatesti, este pentru ce nimeresti. Am dorit o cina de peste dar fructele de mare se prepara mai rapid. Brocolli a adus aerul de prospetime iar taiteii au dat consistenta preparatului.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr brocolli [congelat ]
  • 300 gr taitei de orez
  • 300 gr mix fructe de mare
  • 150 gr creveti decorticati
  • 50 ml ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 1 borcan[400 gr]rosii cherry cu busuioc , usturoi si ardei iute
  • 1 lingura oglio & alio[ patrunjel verde , usturoi , fulgi chilli]
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • sare roz de Himalaya
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez:

  1. Broccolli se pune la fiert in apa clocotinda cu sare. Nu se pune capac.
  2. Se fierbe cateva minute cat se patrunde usor [ daca este congelat a fost preparat partial ] .
  3. Se scurge de apa intr-o sita. Pastrati apa in care a fiert.
  4. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se taie rondele si se calesc usor in ulei. Sarati usor.
  5. Fuctele de mare se clatesc, se scurg, se pun in tigaia in care se prajeste ceapa si usturoiul.
  6. Dupa 3-4 minute adugati  un pahar  din zeama  in care a fiert broccolli, pudra de turmeric si imediat puneti taiteii de orez care vor absorbi lichidul.
  7. Se pun si rosiile cherry din borcan si se amesteca usor sa nu se zdrobeasca.
  8. Presarati condimentele uscate si serviti fructele de mare cu taitei si broccolli.

TIPS-URI

1

Daca doriti sa pastrati o culoare verde frumos, fierbeti broccolii scurt timp in apa clocotita, fara capac. Este o metoda mai simpla si comoda decat sa scoti in apa cu gheata.

2

Turmericul este sanatos si da o culoare frumoasa galbuie taiteilor. https://www.farmaciata.ro/farmacia-naturii/item/25439-beneficiile-surprinzatoare-ale-turmericului

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu brocolli si taitei de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

05.12.2015, 08:22

Luana doua portii pentru tine

-Licurici- 1

07.12.2015, 08:13

mmm.... ce bun!

anca_rm 1

08.12.2015, 13:35

ce mult imi place ce ai preparat aici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

ieri la 19:13

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

ieri la 11:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

ieri la 19:13

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

ieri la 11:34

RETETA RECOMANDATA
Frittura di pesce (friptura de peste )