Fructe de mare, cu orez si busuioc

de mihaelar63 in Fructe de mare, 27 Feb 2017 | 1440 vizualizari

 

 Din cand in cand, imi este dor de fructe de mare. Nu este greu sa le prepar si sunt foarte savuroase. Carnaciorul  cam iese din ,,decor'' , dar a dat un gust bun orezului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carnaciori picanti
  • 1 cana amestec orez
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 linguri ulei masline de calitate
  • 300 gr fructe de mare [congelate ]
  • 10 rosii cherry
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare, cu orez si busuioc:


  1. Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt.

  2. Carnaciorii se taie rondele.

  3. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei.

  4. Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac.

  5. Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete orezul.

  6. Daca este nevoie, mai adaugati apa.

  7. Cand orezul este patruns, se aereaza cu ajutorul furculitei, rasfirand boabele. Astfel se evita obtinerea unui orez lipicios.

  8. Ardeii se curata si se taie feliute. Rosiile se spala. Usturoiul curatat se feliaza.

  9. Intr-o tigaie separat, se pune restul de ulei si se caleste usor ardeiul, rosiile si usturoiul feliat.

  10. Cand legumele incep sa se inmoaie, se adauga fructele de mare si vinul alb si busuiocul uscat.

  11. Sarati si piperati.

  12. Atentie la sare, fructele de mare sunt deja usor sarate din mediul lor natural

  13. Lasati sa fiarba cateva minute, atat cat sa scada vinul si sa se evapore.

  14. Serviti orezul asezat pe farfurie cu fructe de mare deasupra.

  15. Decorati cu frunzulite de busuioc.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Langa acest preparat, merge bine un pahar de vin alb sau unul de proseco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare, cu orez si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

anca_rm 1

28.02.2017, 09:59

wow ce reteta ne-ai adus Mihaela, ce bunatate

Bucataras Diana 1

28.02.2017, 10:12

yammy

miki_a 1

28.02.2017, 22:23

Minunat arată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tempura cu creveti