Fructe de mare, cu orez si busuioc

de mihaelar63 in Fructe de mare, 27 Feb 2017 | 6026 vizualizari

 

 Din cand in cand, imi este dor de fructe de mare. Nu este greu sa le prepar si sunt foarte savuroase. Carnaciorul  cam iese din ,,decor'' , dar a dat un gust bun orezului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carnaciori picanti
  • 1 cana amestec orez
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 linguri ulei masline de calitate
  • 300 gr fructe de mare [congelate ]
  • 10 rosii cherry
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare, cu orez si busuioc:

  1. Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt.
  2. Carnaciorii se taie rondele.
  3. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei.
  4. Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac.
  5. Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete orezul.
  6. Daca este nevoie, mai adaugati apa.
  7. Cand orezul este patruns, se aereaza cu ajutorul furculitei, rasfirand boabele. Astfel se evita obtinerea unui orez lipicios.
  8. Ardeii se curata si se taie feliute. Rosiile se spala. Usturoiul curatat se feliaza.
  9. Intr-o tigaie separat, se pune restul de ulei si se caleste usor ardeiul, rosiile si usturoiul feliat.
  10. Cand legumele incep sa se inmoaie, se adauga fructele de mare si vinul alb si busuiocul uscat.
  11. Sarati si piperati.
  12. Atentie la sare, fructele de mare sunt deja usor sarate din mediul lor natural
  13. Lasati sa fiarba cateva minute, atat cat sa scada vinul si sa se evapore.
  14. Serviti orezul asezat pe farfurie cu fructe de mare deasupra.
  15. Decorati cu frunzulite de busuioc.

        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Langa acest preparat, merge bine un pahar de vin alb sau unul de proseco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare, cu orez si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti marinati la gratar