Carne de scoici în sos de vin

de ionix in Fructe de mare, 19 Dec 2010 | 25715 vizualizari

 

by Ionix.... simplu şi delicios...

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne de scoici
  • 100 ml vin alb sec
  • o linguriţă cu sos de soia
  • două linguri cu unt
  • sare, piper
  • puţin rozmarin uscat
  • 3 căţei de usturoi întregi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de scoici în sos de vin:

Carnea de scoici se decongelează, eu am avut congelată, şi se opăreşte în apă fiartă cu puţină sare. Se lasă 2 minute în apă clocotită şi se scurg.


Untul se pune la topit într-o tigaie wok iar când s-a topit punem carnea de scoici în unt.


Lăsăm la foc mediu vreo 5 minute, amestecând întruna iar apoi turnăm sosul de soia şi vinul.


Lăsăm la foc mare să dea în câtea clocote, vreo 10 minute, iar apoi punem sare, piper, rozmarin. Toate condimentele se pun după gust.


Mai lăsăm 2 minute, punem usturoiul strivit, mai lăsăm 1 minute şi oprim focul.


Se pune un capac şi se lasă vreo două minute. Usturoiul se scoate iar apoi se serveşte.


Eu am servit cu orez simplu.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de scoici în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Panacris 1

03.09.2012, 15:52

Delicioase scocile! Super reteta!

raluper 1

21.01.2013, 19:54

O reteta cu adevarat DELICIOASA !! NE-AM BATUT PENTRU FIECARE INGHITITURA!!MULTUMIM!!

ionix 1

28.01.2013, 14:15

Mă bucur c-ai încercat şi că v-a plăcut reţeta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!