Fructina

de mihaelaM in Prajituri, 17 Iun 2011 | 2368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri ulei
  • 4linguri cacao
  • 2lingurite de praf de copt
  • 1cutie frisca hulala(500ml)
  • SIROP
  • 200ml apa
  • 1ceasca zahar
  • 2esente rom
  • ORNAMENT
  • caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructina:

Mai intai de toate va anunt ca ingredientele de sus sunt pt 2 foi.


Am luat 5 oua si le-am separat,am batut albusurile spuma tare,apoi am adaugat lingura cu lingura zaharul(5linguri) batand bine pana ce a devenit o spuma lucioasa. Galbenusurile le-am frecat cu 5 linguri de ulei,apoi le-am adaugat peste albusuri,mixand bine.Cand totul s-a omogenizat bine am adaugat faina(5linguri)amestecata cu o lingurita de praf de copt si cacao(2linguri).


Am uns tava de la aragaz cu ulei apoi am tapetat-o cu faina,dupa care am pus compozitia si am dat la cuptor cam 25-30min.


Am asteptat cateva minute dupa care m-am apucat de facut cealalta foaie ,deoarece eu am mai avut o tava din aceea de cuptor.Cand a fost gata prima foaie am scos-o si am bagat-o imediat pe cealalata.


Intre timp am luat frisca si am batut-o bine:))) pana s-a intarit,apoi am dat-o la frigider.


Am preparat si siropul,l-am lasat putin ca sa se raceasca apoi am adaugat esenta


Am pus prima foaie pe o tava si am insiropat-o.


Am insiropat si cealalta foaie,apoi le-am dat la frigider,aproximativ 30 min.


O foaie am lasat-o pe o tava si am adaugat peste ea jumatate din frisca,apoi am pus si cealalta foaie (atentie sa nu se rupa)si restul de frisca.


Am ornat cu felii de caise si ....gata pofta buna!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mihaelaM 1

21.06.2011, 11:31

sigur Ionela

crinutz 1

15.02.2012, 11:32

super reteta!bravo!

mihaelaM 1

18.02.2012, 20:07

Multumesc Vivi!!
Cum de ai mai intrat si u pe aici?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac