Fructina

de mihaelaM in Prajituri, 17 Iun 2011 | 4279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri ulei
  • 4linguri cacao
  • 2lingurite de praf de copt
  • 1cutie frisca hulala(500ml)
  • SIROP
  • 200ml apa
  • 1ceasca zahar
  • 2esente rom
  • ORNAMENT
  • caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructina:

Mai intai de toate va anunt ca ingredientele de sus sunt pt 2 foi.

Am luat 5 oua si le-am separat,am batut albusurile spuma tare,apoi am adaugat lingura cu lingura zaharul(5linguri) batand bine pana ce a devenit o spuma lucioasa. Galbenusurile le-am frecat cu 5 linguri de ulei,apoi le-am adaugat peste albusuri,mixand bine.Cand totul s-a omogenizat bine am adaugat faina(5linguri)amestecata cu o lingurita de praf de copt si cacao(2linguri).

Am uns tava de la aragaz cu ulei apoi am tapetat-o cu faina,dupa care am pus compozitia si am dat la cuptor cam 25-30min.

Am asteptat cateva minute dupa care m-am apucat de facut cealalta foaie ,deoarece eu am mai avut o tava din aceea de cuptor.Cand a fost gata prima foaie am scos-o si am bagat-o imediat pe cealalata.

Intre timp am luat frisca si am batut-o bine:))) pana s-a intarit,apoi am dat-o la frigider.

Am preparat si siropul,l-am lasat putin ca sa se raceasca apoi am adaugat esenta

Am pus prima foaie pe o tava si am insiropat-o.

Am insiropat si cealalta foaie,apoi le-am dat la frigider,aproximativ 30 min.

O foaie am lasat-o pe o tava si am adaugat peste ea jumatate din frisca,apoi am pus si cealalta foaie (atentie sa nu se rupa)si restul de frisca.

Am ornat cu felii de caise si ....gata pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mihaelaM 1

21.06.2011, 11:31

sigur Ionela

crinutz 1

15.02.2012, 11:32

super reteta!bravo!

mihaelaM 1

18.02.2012, 20:07

Multumesc Vivi!!
Cum de ai mai intrat si u pe aici?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si visine