Fruit Hat

de epurasha2bb in Dulciuri, 3 Mar 2010 | 2232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 plic scortisoara Kotanyi;
  • -250 g faina;
  • -un ou
  • -200 g unt;
  • -100 g zahar;
  • -2 banane;
  • -un pahar sampanie;
  • -1 borcanel cirese cocktail fara samburi;
  • -1/2 pepene galben;
  • -1 cutie mica de frisca Hulala;
  • -1 plic de zahar pudra;
  • -6 bete de vafa de cacao cu scortisoara,sau batoane de susan, batoane cu capucino ;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fruit Hat:

1.Se face un aluat fraged din unt, faina, zahar si 2 linguri scortisoara.Se tine la rece o jumatate de ora.


2.Se incalzeste cuptorul.


3.Se bate frisca Hulala cu putin zahar pudra (2 linguri), se amesteca cu bucatele de pepene galben si se paseaza bine totul.Se obtine o crema verzuie galbuie.Se tine la rece.


4.Aluatul se intinde pe masa de lucru presarata cu faina, se face o foaie subtire, se taie fasii lungi.Folosim tava cu forme de briose. Nu ungem tava fiindca aluatul contine unt si nu e nevoie.Intindem cate o fasie lunga de aluat astfel incat sa ne iasa o palarie.Repetam pana terminam aluatul.Lasam sa se coaca pana se rumeneste.Le scoatem cu grija sa nu le rupem si le lasam sa se raceasca.Le pudram reci cu zahar pudra.


5.Amestecam cupa de sampanie rece cu crema de frisca cu pepene verde.


6.Se taie bananele rondele mari.Se umplu palariile cu un strat de rondele de banana, apoi un strat de cirese, apoi se toarna crema de pepene cu sampanie si deasupra punem iar o cireasa.


7.Le servim pe o farfurie alba sau neagra /rosie, pe care o pudram cu zahar pudra prin strecuratoare daca e rosie/neagra, sau cu scortisoara daca e alba.Decupam din hartie forma de manute mici si pudram zaharul/scortisoara peste hartie, ramanand apoi pe farfurie formele de manute.Asezam o palaria cu fructe (FRUIT HAT) in mijloc si langa ea 2 bete incruscisate de scotisoara cu cacao(din comert).Trebuie servita imediat cat e rece, altfel crema inmoaie palaria si se strica aspectul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fruit Hat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Corinuta 1

07.10.2010, 12:50

Asa frumusete de palarioara fara nici o furculita........era pacat!

epurasha2bb 1

08.10.2010, 15:31

a observat cinva in sfarsit!mersi!

elena1988 1

12.03.2011, 14:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )