Fruit Hat

de epurasha2bb in Dulciuri, 3 Mar 2010 | 3975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 plic scortisoara Kotanyi;
  • -250 g faina;
  • -un ou
  • -200 g unt;
  • -100 g zahar;
  • -2 banane;
  • -un pahar sampanie;
  • -1 borcanel cirese cocktail fara samburi;
  • -1/2 pepene galben;
  • -1 cutie mica de frisca Hulala;
  • -1 plic de zahar pudra;
  • -6 bete de vafa de cacao cu scortisoara,sau batoane de susan, batoane cu capucino ;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fruit Hat:

1.Se face un aluat fraged din unt, faina, zahar si 2 linguri scortisoara.Se tine la rece o jumatate de ora.

2.Se incalzeste cuptorul.

3.Se bate frisca Hulala cu putin zahar pudra (2 linguri), se amesteca cu bucatele de pepene galben si se paseaza bine totul.Se obtine o crema verzuie galbuie.Se tine la rece.

4.Aluatul se intinde pe masa de lucru presarata cu faina, se face o foaie subtire, se taie fasii lungi.Folosim tava cu forme de briose. Nu ungem tava fiindca aluatul contine unt si nu e nevoie.Intindem cate o fasie lunga de aluat astfel incat sa ne iasa o palarie.Repetam pana terminam aluatul.Lasam sa se coaca pana se rumeneste.Le scoatem cu grija sa nu le rupem si le lasam sa se raceasca.Le pudram reci cu zahar pudra.

5.Amestecam cupa de sampanie rece cu crema de frisca cu pepene verde.

6.Se taie bananele rondele mari.Se umplu palariile cu un strat de rondele de banana, apoi un strat de cirese, apoi se toarna crema de pepene cu sampanie si deasupra punem iar o cireasa.

7.Le servim pe o farfurie alba sau neagra /rosie, pe care o pudram cu zahar pudra prin strecuratoare daca e rosie/neagra, sau cu scortisoara daca e alba.Decupam din hartie forma de manute mici si pudram zaharul/scortisoara peste hartie, ramanand apoi pe farfurie formele de manute.Asezam o palaria cu fructe (FRUIT HAT) in mijloc si langa ea 2 bete incruscisate de scotisoara cu cacao(din comert).Trebuie servita imediat cat e rece, altfel crema inmoaie palaria si se strica aspectul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fruit Hat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Corinuta 1

07.10.2010, 12:50

Asa frumusete de palarioara fara nici o furculita........era pacat!

epurasha2bb 1

08.10.2010, 15:31

a observat cinva in sfarsit!mersi!

elena1988 1

12.03.2011, 14:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza