Furnica

de adela81 in Dulciuri, 19 Apr 2016 | 973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava 20/30:
  • 2 foi de napolitane

Blat cu nuca:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cu nuca macinat
  • 3 linguri faina

Blat cu mac:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu mac
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie / zahar pudra cu gust de vanilie
  • 300 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Furnica:

Incingem cuptorul la 180 grade C.

Punem o cratita cu apa pe foc sa se infierbante, pentru ca galbenusurile se fac pe abur.

Incepem cu blatul de nuca, albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele cinci linguri de zahar. Se mixeaza pana ce obtinem o bezea tare.


Adaugam nuca macinata.


Iar spre final incorporam treptat faina cernuta.


Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Incercati blatul cu o scobitoare. Blatul se raceste si se pune deoparte.


Pentru blatul cu mac se procedeaza la fel, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul .

Pe urma adaugam macul.


Spre final se incorporeaza pe rand faina.


Compozitia se toarna in aceasi tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor.

Se coace circa 20 minute, apoi se raceste.


Pentru crema, mixati galbenusurile cu zaharul , adaugati esenta de vanilie/ zahar pudra cu gust de vanilie si asezati cratita deasupra vasului cu apa fierbinte asa incat sa nu atinga vasul apa.

Se amesteca timp de 10- 15 minute pana ce se ingroasa.

Se mixeaza untul moale pana ce devine cremos, apoi se adauga cate o lingura din crema de oua si se amesteca dupa fiecare.

Se obtine o crema fina care se imparte in trei.


Pentru asamblare, asezati o foaie de napolitana+ crema+blat mac+crema+blat nuca+crema + foaie de napolitana. Se da la rece pentru cel putin doua ore, dar nu inainte de a pune o greutate deasupra. Foaia de napolitana are tendinta sa se ridice si se indoaie de la rece. Se portioneaza in romburi sau patratele, deasupra se poate picura ciocolata topita.




















 
Daca ti-a placut reteta noastra "Furnica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rahela Velicu 1

19.04.2016, 11:42

Arata super! Cred ca e delicioasa!

adela81 1

19.04.2016, 23:28

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa intre foi de napolitane