Furnica

de adela81 in Dulciuri, 19 Apr 2016 | 747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava 20/30:
  • 2 foi de napolitane

Blat cu nuca:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cu nuca macinat
  • 3 linguri faina

Blat cu mac:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu mac
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 10 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie / zahar pudra cu gust de vanilie
  • 300 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Furnica:

Incingem cuptorul la 180 grade C.

Punem o cratita cu apa pe foc sa se infierbante, pentru ca galbenusurile se fac pe abur.

Incepem cu blatul de nuca, albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga treptat cele cinci linguri de zahar. Se mixeaza pana ce obtinem o bezea tare.


Adaugam nuca macinata.


Iar spre final incorporam treptat faina cernuta.


Compozitia obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Incercati blatul cu o scobitoare. Blatul se raceste si se pune deoparte.


Pentru blatul cu mac se procedeaza la fel, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul .

Pe urma adaugam macul.


Spre final se incorporeaza pe rand faina.


Compozitia se toarna in aceasi tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor.

Se coace circa 20 minute, apoi se raceste.


Pentru crema, mixati galbenusurile cu zaharul , adaugati esenta de vanilie/ zahar pudra cu gust de vanilie si asezati cratita deasupra vasului cu apa fierbinte asa incat sa nu atinga vasul apa.

Se amesteca timp de 10- 15 minute pana ce se ingroasa.

Se mixeaza untul moale pana ce devine cremos, apoi se adauga cate o lingura din crema de oua si se amesteca dupa fiecare.

Se obtine o crema fina care se imparte in trei.


Pentru asamblare, asezati o foaie de napolitana+ crema+blat mac+crema+blat nuca+crema + foaie de napolitana. Se da la rece pentru cel putin doua ore, dar nu inainte de a pune o greutate deasupra. Foaia de napolitana are tendinta sa se ridice si se indoaie de la rece. Se portioneaza in romburi sau patratele, deasupra se poate picura ciocolata topita.




















 
Daca ti-a placut reteta noastra "Furnica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

noiinbucatarie 1

19.04.2016, 11:42

Arata super! Cred ca e delicioasa!

adela81 1

19.04.2016, 23:28

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Negresa intre foi de napolitane