Furnici in copac

de Brindusa in Porc, 30 Dec 2009 | 5400 vizualizari

 

Se pare ca numele acesta ciudat vine de la faptul ca bucatelele mici de carne se lipesc de firele de taietei si par ca niste furnici ce se urca pe ramurelele unui copac.

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne porc, tocata
  • 200 g taietei de celofan (sau tietei subtiri de orez, sau fidea)
  • 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)
Marinata
  • 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
  • 1 lingura ulei susan (daca ai)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
  • 1 lingurita amidon de porumb (se pune ultimul in marinata)
Altele
  • 1 ardei chilli rosu taiat fin (sau1/2 lingurita pasta chilli)
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 cepe verzi taiate la 2 cm
  • 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Furnici in copac:

Pune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.

Pune taieteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i mai mic.

Amesteca carnea cu marinata si lasa la frigider 1/2 ora.

Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.

Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Stir fry ciupercile, adauga taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amestecabine. Gateste pana ce carnea e facuta.

 

TIPS-URI

1

daca zeama scade prea mult in timpul gatitului, mai adauga apa de la ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Furnici in copac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:19

vreau si eu o furnica

elena1988 1

24.04.2011, 14:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!