Fursecul Gandac

de alice_ciobanu in Prajituri, 5 Apr 2011 | 4671 vizualizari

 

Am făcut o prăjitură, pe care mi-o făcea mama acasă, cînd eu şi sora mea eram nişte copii. O reţetă simplă pentru o prăjitură simplă, un fel de alternativă la fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarină Unirea
  • 100 gr zahăr
  • 350 gr făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 gr magiun sau gem de prune
  • 100 gr ciocolată
  • 100 gr nucă măcinată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecul Gandac:

Se freacă margarina cu zahărul până devine spumoasă, ca o cremă. Se adaugă apoi zahărul vanilat şi se încorporează făina. Se frământă bine până se obţine o cocă. Se dă la rece 30 minute. Apoi această cocă se frământă puţin pentru a deveni elastică şi se modelează un rulou. Se taie din el feliuţe cam de 1 cm grosime care se vor presa pe o parte cu o furculiţă. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc cam 50 minute la foc mijlociu.


Când s-au răcit se iau câte două bucăţele de fursec şi se lipesc două câte două cu câte o linguriţă de magiun sau gem de prune. Apoi se tăvălesc pe lateral prin nuca macinată. Separat se topeşte pe baie de abur o ciocolată, de preferinţă amăruie. În aceasta se va înmuia un capăt al fursecului pentru a se da impresia de căpuşor de gândac. Şi astfel avem prăjitura "Gândac".



Se consumă reci, de preferat a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecul Gandac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

16.04.2011, 07:41

Chiar ca e simplu de preparat , dar cat de aspectuasa

elena1988 1

01.06.2011, 10:21

adry88 1

01.06.2011, 21:25

dragut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Katy