Reteta de silvoita - magiun de prune

de Catalina L in Dulciuri, 14 Sep 2022 | 2906 vizualizari

 

Iata ce reteta de silvoita - magiun de prune am pregatit noi!
Ai nevoie de doua ingrediente: prune, otet de mere.
Dupa reteta Mihaelei : https://www.bucataras.ro/retete/silvoita-de-prune-fara-zahar-65188.html
O reteta ardeleneasca de magiun fara zahar. 
Simplu de facut caci o uitati pur si simplu la cuptor.
Minunata, testata (facuta in 2021) si adoptata. 
 

 

INGREDIENTE

  • Iata care sunt ingredientele pentru Reteta de silvoita - magiun de prune:
  • 1,8 kg de prune
  • 40 ml otet de mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de silvoita - magiun de prune:

Cum se prepara Reteta de silvoita - magiun de prune

Am folosit un vas din lut. Va recomand pentru acest tip de vas sa demarati tot timpul gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.

Prunele se aleg si se spala.
Se rup in jumatate si se scot samburii.
Intr-o oala de lut sau de inox cu fund dublu se pune otetul si se intinde si pe peretii oalei.

Se pun prunele in oala.
Se acopera si se introduce in cuptor. Se incalzeste cuptorul la 170°C si se gateste 3 ore.

Nu se amesteca deloc. Se lasa sa se raceasca in cuptor. A doua zi se pune din nou la cuptor si se gateste inca 2 ore - 2 ore si jumatate. Se poate mixa daca doriti. Fierbinte se pune direct in borcane sterilizate.
Se inchid bine si se intorc cu gura-n jos.
Lasati sa se raceasca pana a 2-a zi. Le puteti acoperi cu o patura.
Se pastreaza in camara.

Vezi si reteta de Silvoita de prune fara zahar.

TIPS-URI

1

reteta pentru 3 borcane de 500 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de silvoita - magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Barbusa cu prune